foto: ZUMAPRESS.com
Karloss Sainss uzskata, ka viņam bija lieliskas izredzes uzvarēt Maiami
F-1 pilosts Karloss Sainss.
Citi sporta veidi
2024. gada 9. maijs, 05:17

Karloss Sainss uzskata, ka viņam bija lieliskas izredzes uzvarēt Maiami

Jauns.lv/F1.lv

“Ferrari” pilots Karloss Sainss atzinis, ka būtu varējis kļūt par Maiami GP uzvarētāju, ja riepu maiņu veiktu apli vēlāk.

Sainss šogad svinēja uzvaru Austrālijas GP, kas līdz šim šosezon bija vienīgais posms, kurā pirmo vietu neizcīnīja Makss Verstapens. Tagad pie panākuma ticis arī “McLaren” pilots Lando Noriss. Britu pilots boksos devās kā pēdējais no vadošajiem braucējiem, kad pēc Kevina Magnusena un Logana Sardženta sadursmes trasē izbrauca drošības auto. Sainss pirms tam bija priekšā Norisam, bet riepu maiņu veica apli ātrāk. Startā spānis bija pacēlies uz otro pozīciju, tomēr bija spiests izvairīties no kļūdu pieļāvušā Serhio Peresa un atkrita zemāk.

“Man padevās patiesi labs starts, pirmajā līkumā būtu iebraucis otrais, bet, kā teica skolas laikā, Čeko ieradās kā torpēda,” stāsta Sainss. “Viņš gandrīz izsita mūs visus no trases, nācās izvairīties. Tādēļ zaudēju pozīcijas, bet pēc tam mans ātrums bija labs. Ja es būtu palicis trasē vienu apli ilgāk, varētu uzvarēt šajās sacīkstēs, tā kā to izdarīja Lando. Pitstopu veicām apli pirms trasē izbrauca drošības mašīna un tobrīd biju priekšā viņam. Līdz ar to esmu nedaudz sarūgtināts. Esmu sarūgtināts arī par startu un Oskaru, jo viņš lika mums abiem izbraukt no trases un bija arī sadursme.”

Sacensību laikā Sainss aizvadīja spraigu dueli ar otru “McLaren” pilotu Oskaru Piastri, kuru ilgstoši centās apdzīt, taču sāncensis izrādīja lielu pretsparu. Kad “Ferrari” braucējs to beidzot paveica, neiztika bez nelielas sadursmes. Sainsa mašīna apdzīšanas laikā nedaudz izslīdēja, ar aizmugures riteni trāpot Piastri priekšējam antispārnam, pēc kā konkurentam bija jābrauc boksos un nācās palikt bez punktiem. Sainss finišēja ceturtais, bet saņēma piecu sekunžu sodu, kas viņu atmeta uz piekto pozīciju gala rezultātos.

“Lai apdzītu, man nācās būt agresīvam, jo kaut kādu iemeslu dēļ šajā nedēļas nogalē apdzīt bija grūti,” skaidro Sainss. “Izdevās to paveikt 17. līkumā pa iekšmalu, pēc kā ātrums bija labs, taču bija jau par vēlu [lai izdarītu ko vairāk].”

Komentējot sava bijušā komandas biedra Norisa pirmo uzvaru, Sainss sacīja: “Manuprāt, viņš jau vairākus gadus rāda apbrīnojamu sniegumu. Šo uzvaru viņš bija pelnījis jau sen. Viņam paveicās, bet veiksme atnāk pie tiem, kas to ir pelnījuši, un viņš ir viens no tiem.”