foto: EPA/Scanpix
Sabonis un "Kings" aizsūta atvaļinājumā "Warriors"; "Lakers" izsoļo izslēgšanas spēlēs
Domants Sabonis atvadās no Kleja Tompsona.
Basketbols
2024. gada 17. aprīlis, 09:54

Sabonis un "Kings" aizsūta atvaļinājumā "Warriors"; "Lakers" izsoļo izslēgšanas spēlēs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles otrdien sasniedza Losandželosas "Lakers" vienība, kas "Play-in" turnīra mačā viesos pieveica Ņūorleānas "Pelicans" komandu.

Mājinieki otrās ceturtdaļas sākumā spēja iekrāt desmit punktu pārsvaru, trešajā ceturtdaļā nonāca iedzinējos ar 15 punktiem, pēdējā ceturtdaļā vairākkārt izlīdzināja rezultātu, taču beigās piekāpās ar 106:110 (34:26, 16:34, 26:23, 30:27).

"Lakers" šī uzvara ļāva iekļūt "play off", kur pirmajā kārtā būs jātiekas ar patreizējo čempioni Denveras "Nuggets", kura Rietumu konferencē izsēta ar otro numuru.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Lebrons Džeimss, kura kontā arī pa deviņām bumbām zem groziem un rezultatīvām piespēlēm, 21 punktu guva D'Andželo Rasels, bet ar 20+15 izcēlās Entonijs Deiviss.

Mājiniekus no zaudējuma nespēja glābt Zaiona Viljamsona 40+11. Viņš gan dažas minūtes pirms finālsvilpes iedzīvojās kājas savainojumā un devās uz ģērbtuvēm.

"Pelicans" vēl saglabā cerības uz izslēgšanas spēļu sasniegšanu un izšķirošajā mačā par "play off" tiksies ar Sakramento "Kings" komandu, kas otrdien savā laukumā pārliecinoši ar 118:94 (31:22, 23:28, 37:26, 27:18) pieveica Goldensteitas "Warriors".

Uzvarētājiem 32 punktus guva Kīgans Marejs, 24 - De'Ārons Fokss, 17 - Harrisons Bārnss, bet ar 16+12 panākumu kaldināt palīdzēja Domants Sabonis.

"Warriors", kuriem līdz ar zaudējumu sezona beigusies, sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Stefens Karijs, bet pa 16 punktiem guva Džonatans Kuminga un Mozess Mūdijs. Tikmēr Klejs Tompsons aizmeta garām visus 10 metienus no spēles, paliekot bez gūtiem punktiem.

"Kings" un "Pelicans" spēle tiks aizvadīta piektdien un mača uzvarētājs "play off" pirmajā kārtā tiksies ar Rietumu konferences pirmo numuru Oklahomasitijas "Thunder".