foto: AP/Scanpix
"Golden Knights" atspēlē trīs vārtu deficītu un pārspēj "Avalanche"
Komandas biedri sveic Tomašu Hertlu pēc vārtu guvuma.
Hokejs
2024. gada 15. aprīlis, 10:02

"Golden Knights" atspēlē trīs vārtu deficītu un pārspēj "Avalanche"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēji Vegasas "Golden Knights" svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā atspēlēja trīs vārtu deficītu un papildlaikā ar 4:3 (0:2, 0:1, 3:0, 1:0) pārspēja Kolorādo "Avalanche" vienību.

Pirmajā trešdaļā pēc Rosa Koltona un Keila Makara precīzajiem metieniem viesi izvirzījās vadībā ar 2:0, bet otrajā periodā Miko Rantanens panāca jau 3:0 "Avalanche" labā.

Mājinieki nepadevās un trešajā periodā rezultātu spēja izlīdzināt, divreiz precīzam esot Viljamam Kārlsonam , bet reizi - Ivanam Barbašovam.

Papildlaika otrajā minūtē uzvaras vārtus vairākumā mājiniekiem guva Tomašs Hertls. 

Rezultatīvu uzvaru savā laukumā svētdien svinēja arī Kalgari "Flames" vienība, kas ar 6:5 (2:3, 2:2, 2:0) pārspēja Arizonas "Coyotes" hokejistus.

Ar 2+1 mājinieku sastāvā izcēlās Nazīms Kadri, bet pa vieniem vārtiem guva Andrejs Kuzmenko, Mets Koronato, Konors Zarijs un Jegors Šarangovičs. "Coyotes" sastāvā divus vārtus guva Dilans Gunters, bet pa reizei precīzi bija Alekss Kerfuts, Matīass Makelli un Džošs Douens.

Tikmēr zaudējumu savā laukumā svētdien piedzīvoja Čikāgas "Blackhawks" hokejisti, kuri ar 2:4 (1:0, 0:1, 1:3) atzina Karolīnas "Hurricanes" pārākumu.

Mājinieku rindās precīzi metieni padevās Frenkam Nazaram, kuram šis bija debijas mačs NHL, un Andreasam Atanasiu, bet uzvarētāju sastāvā ar diviem trāpīgiem raidījumiem izcēlās Sets Džārviss, bet pa reizei precīzi meta Džordans Stāls un Sebastjans Aho.