foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Balinskis atgriežas "Panthers" sastāvā ar uzvaru; Girgensons arī šosezon bez izslēgšanas spēlēm
Uvis Balinskis ievada Floridas "Panthers" uzbrukumu.
Hokejs
2024. gada 10. aprīlis, 09:24

Balinskis atgriežas "Panthers" sastāvā ar uzvaru; Girgensons arī šosezon bez izslēgšanas spēlēm

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas aizsargs Uvis Balinskis otrdien atgriezās laukumā Nacionālajā hokeja līgā (NHL), palīdzot Floridas "Panthers" vienībai savā laukumā ar 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) pieveikt Otavas "Senators" komandu.

Balinskis laukumā pavadīja 11 minūtes un 22 sekundes, no kurām 13 sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu aizsargs pielietoja vienu spēka paņēmienu un statistikā atzīmējās ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Vārtus uzvarētāju labā guva Antons Lundels un Niks Kazinss, bet vārtsargs Entonijs Stolarzs tika galā ar visiem 25 viesu metieniem, aizvadot savu otro "sauso" spēli šosezon un astoto karjerā.

"Panthers" šosezon Otavas komandu pieveica visās četrās spēlēs, turklāt trijos mačos savos vārtos neielaida nevienu ripu. Savstarpējās spēlēs Floridas klubs guva 16 vārtus, kamēr "Senators" vien divus.

"Panthers" ar 104 punktiem 79 spēlēs ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē un nākamo maču aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets" komandu.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība, līdz ar to zaudējot cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

"Sabres" viesos ar rezultātu 2:3 (2:1, 0:2, 0:0) piekāpās Dalasas "Stars" vienībai un 13. sezonu pēc kārtas nespēlēs Stenlija kausa izcīņā.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 10 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā pieļāva vienu kļūdu, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Viesu labā vārtus guva Rasmuss Dalīns un Alekss Taks, bet "Stars" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Džeisons Robertsons, Vaiats Džonsons un Džo Pavelskis.

"Sabres" ar 79 punktiem 79 spēlēs ieņem 13. vietu Austrumu konferencē, kamēr "Stars" ar 109 punktiem ir Rietumu konferences līdere.

Nākamo maču Girgensona pārstāvētā komanda aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā tiksies ar Vašingtonas "Capitals" hokejistiem.

Savukārt Elvis Merzļikins nepiedalījās spēlē, kurā viņa Kolumbusas "Blue Jackets" komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Blue Jackets" viesos ar rezultātu 2:5 (1:1, 1:1, 0:3) zaudēja Tampabejas "Lightning" komandai.

Viesu komandas vārtos Džets Grīvs atvairīja 28 no 32 "zibeņu" metieniem, kamēr uzvarētājiem Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 30 no 32 pretinieku raidījumiem.

Kolumbusas komandā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Kirils Marčenko, bet mājinieku rindās trīs vārti un rezultatīva piespēle Stīvenam Stemkosam, trīs piespēles NHL rezultatīvākajam hokejistam Ņikitam Kučerovam, bet ar vārtu guvumiem izcēlās arī Breidens Points un Entonijs Sirelli.

"Blue Jackets" ar 64 punktiem 79 spēlēs ieņem 16. vietu Austrumu konferencē.