foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas futbola izlases treneris Paolo Nikolato ir apmierināts: biju domājis, ka būs grūtāk saprasties ar spēlētājiem
Latvijas Nacionālās futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato
Futbols
2024. gada 25. marts, 15:58

Latvijas futbola izlases treneris Paolo Nikolato ir apmierināts: biju domājis, ka būs grūtāk saprasties ar spēlētājiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlases galvenajam trenerim Paolo Nikolato pirms valstsvienības pirmās treniņnometnes šķita, ka būs grūtāk atrast saikni ar spēlētājiem, pirmdien preses konferencē uzsvēra Nikolato.

Otrdien Latvijas futbola izlase Larnakā pārbaudes mačā tiksies ar Lihtenšteinu. Ceturtdien Latvijas futbolisti spēlēja neizšķirti 1:1 ar Kipru, un, kā atzina Nikolato, pirmais iespaids par valstsvienību viņam ir pozitīvs.

"Futbolisti ļoti iesaistās procesos un saprot, ko mēs no viņiem vēlamies. Viņi ātri mācās un ir profesionāli futbolisti. Vēl tāls ceļš ejams, lai paceltu nedaudz augstāk savu līmeni, taču ar šādu profesionalitāti mēs sasniegsim savus mērķus. Esam viens otru iepazinuši. Ja godīgi, tad iepriekš domāju, ka būs grūtāk, taču esam izveidojuši labu komandu, ar kuru ir viegli strādāt," stāstīja Nikolato.

Savukārt Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra secināja, ka komanda diezgan labi aizvadījusi pirmo pārbaudes spēli ar Kipru.

"Jauns treneru korpuss un jaunas idejas, mēģinām tām pielāgoties. Centīsimies soli pa solim iepriecināt visus, kuri atbalsta Latvijas izlasi. Spēlējam ar citādu taktiku. Kā zinām, itāļu trenerim taktikai un disciplīnai pievērš ļoti lielu uzmanību. Taču, arī ja kļūdāmies, nav nekādu negāciju," atklāja Dubra.

Nikolato treniņdarbā asistē Masimo Paganins, Aleksandrs Cauņa un Andris Vaņins, fiziskās sagatavotības treneris Vinčenco Pinkolīni un videoanalītiķis Leonardo Karleti. Abiem palīdz arī iepriekš ar izlasi šajās lomās strādājušie attiecīgi Māris Smirnovs un Iļja Ščaņicins.

Latvijas vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts marta spēlēm:

vārtsargi - Pāvels Šteinbors (RFS), Roberts Ozols (Zarafšonas "Qizilqum", Uzbekistāna), Rihards Matrevics ("Riga");

aizsargi - Kaspars Dubra ("Panevezys", Lietuva), Roberts Savaļnieks, Mārcis Ošs (abi - RFS), Vladislavs Sorokins (Petropavlovskas "Qyzyljar", Kazahstāna), Raivis Andris Jurkovskis ("Riga"), Daniels Balodis, Maksims Toņiševs (abi - "Valmiera"), Andrejs Cigaņiks (Lodzas "Widzew", Polija), Vitālijs Maksimenko (Mitilenes "Aiolikos", Grieķija), Vitālijs Jagodinskis (Blagojevgrada "Pirin", Bulgārija);

pussargi - Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Renārs Varslavāns ("Valmiera"), Dmitrijs Zelenkovs (abi - RFS), Artūrs Zjuzins ("Liepāja"), Alvis Jaunzems (Melecas "Stal", Polija), Eduards Emsis ("Raufoss", Norvēģija), Kristers Tobers (Cīrihes "Grasshopers", Šveice);

uzbrucēji - Jānis Ikaunieks (RFS), Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Vladislavs Gutkovskis (Tedžonas "Citizen", Dienvidkoreja), Raimonds Krollis ("Vyškov", Čehija), Marko Regža, Eduards Dašķevičs (abi - "Riga").