foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Porziņģis joprojām traumēto sarakstā. "Celtics" turpina dominēt
Mar 17, 2024; Washington, District of Columbia, USA; Boston Celtics forward Jayson Tatum (0) goes to the basket against Washington Wizards forward Eugene Omoruyi (97) during the first half of the game at Capital One Arena. Mandatory Credit: Scott Taetsch-USA TODAY Sports
Basketbols
2024. gada 18. marts, 10:00

Porziņģis joprojām traumēto sarakstā. "Celtics" turpina dominēt

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien nespēlēja Nacionālās basketbola asociācijas regulārā čempionāta mačā, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru viesos. Porziņģis labās kājas paceles cīpslas sastiepuma dēļ pēdējās piecās spēlēs laukumā nav devies.

"Celtics" izbraukumā ar rezultātu 130:104 uzvarēja latvieša bijušo komandu Vašingtonas "Wizards", tiekot pie pie piektā panākuma pēc kārtas. "Celtics" rindās 30 punktus, realizēdams desmit no 13 tālmetieniem guva Sems Hauzers. Tāpat 30 punktus uzvarētāju rindās guva Džeisons Teitams, bet mājinieku sastāvā 31 punkts Džordanam Pūlam."Celtics" ar 53 uzvarām 67 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē un visā līgā. Nākamo spēli Bostonas vienība aizvadīs pirmdien, kad mājās uzņems Detroitas "Pistons", kas ar 12 uzvarām 67 spēlēs ieņem pirmspēdējo (14.) vietu Austrumu konferencē.

Losandželosas "Clippers" savās mājās uzvarēja Atlantas "Hawks" - 93:110. “Clippers” palīdzēja Kavai Lenarda 28 gūtie punkti. Pols Džordžs pievienoja 26 punktus. Atlantas vienībā rezultatīvākais bija Dežante Marejs ar 21 punktu un 10 atlēkušajām bumbām.

Sanantonio "Spurs" pagarinājumā uzveica Bruklinas "Nets" ar rezultātu 122:115. “Spurs” vienībā ar izcilu sniegumu spēli pabeidza jaunais franču fenomens Viktors Vembanjama. Viņš spēli pabeidza ar 33 punktiem 15 atlēkušajām bumbām 7 rezultatīvām piespēlēm un 7 blokiem. Bruklinas komandu neglāba Kama Tomasa 31 iemestais punkts.

Orlando "Magic" pārspēja Toronto "Raptors" nezaudējot nevienā ceturtdaļā: 111:96. Orlando komandā rezultatīvākais bija Paolo Bankjēro ar 29 punktiem.

Dalasas "Mavericks" saspringtā spēlē ar rezultātu 107:105 uzveica vienu no līgas līdervienībām - Denveras "Nuggets". Luka Dončičs sniedza rlielāko devumu komandai gūstot 37 punktus un 10 atlēkušās bumbas, bet Kairijs Ērvings pievienoja 24 punktus un pēdējā momentā guva grozu, lai uzvarētu šo spēli. “Nuggets” sastāvā 23 punkti Džamālam Marejam, 20 punkti Maiklam Porteram Junioram, savukārt Nikola Jokičš pievienoja 16 punktus, 11 atlēkušās bumbas un 7 rezultatīvas piespēles.

Detroitas "Pistons" pieveica Maiami "Heat" 101:104. Arī šī spēle tika uzvarēta ar izšķirošu metienu, ko guva Bams Adebajo. Viņam 20 punkti un 17 atlēkušās bumbas. Rezultatīvākais Maiami komandā gan bija Dankans Robinsons ar 30 gūtiem punktiem.

Visbeidzot Milvoki "Bucks" ar pārliecinošu komandas sniegumu uzvarēja Fīniksas "Suns" - 140:129. Milvokī komandā 6 spēlētāji guva vairāk par 10 punktiem. Pa 31 punktam sakrāja Damiens Lillards un Bobijs Portiss. “Suns” vienībā rezultatīvākais bija Bredlijs Bīls – 28 punkti.