Futbols
2024. gada 16. marts, 17:44

VIDEO: Krievijas futbola izlase dodas kolektīvi atdot balsis par savu diktatoru

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Vēl viens apliecinājums tam, cik Krievijas elite izmanto sportistus savai propagandai varam novērot šobrīd notiekošajās prezidenta “vēlēšanās”, jo sociālajos tīklos parādījies video, kā vēlēšanu iecirknī redzami šīs valsts futbola izlases pārstāvji.

Sports un politika mūsdienās ir cieši saistīti, īpaši jau autoritatīvās republikās. Neraugoties uz to, ka Krievijas futbola izlasei liegts piedalīties starptautiskās sacensībās, tās spēlētāji un personāls tiek sekmīgi izmantoti propagandas vajadzībām. Krievijas futbolisti šobrīd gatavojas kārtējām pārbaudes spēlēm (šoreiz ar agresiju Ukrainā pieļaujošo nāciju Serbijas un Paragvajas futbolistiem), tāpēc atrodas treniņnometnē un varēja ērti savākties, lai kopā dotos uz vēlēšanu iecirkni, lai katrs varētu nobalsot par savu vadoni Vladimiru Putinu.

Tas, vai sportisti un viņu treneri, komandas personāls un citi tiešām atbalsta diktatora Vladimira Putina uzsākto agresiju Ukrainā un viņa politiku, vai vienkārši ir spiesti izrādīt atbalstu pašu labuma un nodrošinājuma dēļ, tas lai paliek uz katra indivīda sirdsapziņas.

Pēc Krievijas uzsāktā iebrukuma Ukrainā vairumā sporta veidu šīs valsts sportisti tika atstādināti no starptautiskām sacensībām. Izņēmums nav arī futbols un šīs valsts izlases nedrīkst piedalīties nevienu čempionātu kvalifikācijā un finālsacensībās. Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) pagājušajā gadā vēlējās Krievijas jaunatnes un sieviešu izlasēm atļaut atgriezties sacensību apritē, tomēr daudzu valstu pretestība lika atteikties no šīs idejas.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā šīs valsts futbola federācija apsvērusi pievienoties sacensībām Āzijas reģionā, kur dalībvalstu balsojumā viņiem varētu būt vairāk atbalsta nekā Eiropā. Kopš 2022. Gada februāra Krievijas vīriešu futbola izlases aizvadījusi pārbaudes spēles ar valstsvienībām, kas nenosoda agresorvalsti – Tadžikistāna, Uzbekistāna, Kirgizstāna, Irāna, Irāka, Ēģipte, Katara, Kamerūna, Kenija un Kuba. Krievijai bija plānota dalība pirmajā Centrālāzijas čempionātā, tomēr viņi sacensībās nespēlēja.

Pseidovēlēšanas Krievijā

Krievijā tā dēvētās Valsts prezidenta "vēlēšanas" ilgs trīs dienas - no 2024. gada 15. līdz 17. martam.

Krievijas diktators Vladimirs Putins varētu palikt pie varas vismaz līdz 2030. gadam. Turklāt Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs jau paziņojis, ka Putins tiks pārvēlēts ar 90% balsu rezultātu.

Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde ziņo, ka Kremlis vāc balsis par diktatoru Putinu pat starp "mirušo dvēselēm" - krievu iebrucējiem, kuri gāja bojā karā pret Ukrainu.

Avoti izlūkdienestos ziņo, ka tā saukto Krievijas "vēlēšanu" tiešsaistes balsošanas sistēmā ir radusies kļūme. Tas ir Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldess kiberspeciālistu darbs.

Tikmēr vairāk nekā 50 ANO dalībvalstis nosodījušas Krievijas Federācijas rīkotās pseidovēlēšanas Ukrainas okupētajās teritorijās.