foto: Jānis Līgats/Tonybet Virsliga
"Metta" sagādā "Liepājai" otro sauso zaudējumu; "Riga" otrais minimālais panākums
"Metta" Rīgā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas otrās kārtas spēlē svinēja pirmo uzvaru šosezon.
Futbols
2024. gada 16. marts, 15:32

"Metta" sagādā "Liepājai" otro sauso zaudējumu; "Riga" otrais minimālais panākums

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Metta" sestdien Rīgā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas otrās kārtas spēlē svinēja pirmo uzvaru šosezon.

"Metta" ar 2:0 (1:0) pieveica "Liepāju".

Rezultātu 26.minūtē ar patālu sitienu no laukuma kreisās puses atklāja mājinieks Bruno Melnis. Viņa raidītā bumba trāpīja pa vārtu tālo stabu un ielidoja vārtos.

Nedaudz vēlāk pretinieku laukuma pusē gaisā ar galvām sadūrās sadūrās divi "Liepājas" futbolisti - Šeiks Diufs un Ivans Patrikejevs, kuram tika pārsista galva, laukumā aicinot mediķu brigādi.

37. minūtē Patrikejeva vietā laukumā devās Artūrs Zjuzins.

Otrajā puslaikā pārsvars bija liepājniekiem, vairākkārt no vārtu zaudējuma mājiniekus glābjot vārtsargam Alvim Sorokinam, bet reizi - arī vārtu konstrukcijai.

Mača beigās Melni viesu soda laukumā nogāza Arams Bagdasarjans, un 11 metru soda sitienu 85. minūtē aukstasinīgi realizēja Moamets Korea. - 2:0.

Abas komandas sezonas ievadā zaudēja ar 0:2 - "Metta" - valmieriešiem un "Liepāja" - tukumniekiem.

Pērn virslīgā, tiekoties šīm komandām, trīs spēles noslēdzās neizšķirti ar 1:1, bet vienā ar 3:2 uzvarēja "Liepāja", kas bija pārāka arī Latvijas kausa astotdaļfināla pēcspēles sitienu sērijā.

Tikmēr pagājušās sezonas vicečempione "Riga"  otro reizi šosezon uzvarēja ar 1:0. "Riga" mājinieces lomā ar 1:0 (0:0) pieveica "Audu".

Vārtus 47. minūtē "Riga" guva pēc uzbrukuma pa labo flangu, kad Raivja Jurkovska piespēli pa zemi vārtu guvumā no vārtu priekšas pārvērta Marko Regža - 1:0.

"Riga" pirmajā kārtā viesos ar 1:0 pārspēja līgas debitanti "Grobiņu"/LFS, bet "Auda" mača kompensācijas laikā cieta zaudējumu spēlē ar Latvijas čempioni RFS (1:2).

Iepriekšējā sezonā "Riga" uzvarēja visās piecās savstarpējās cīņās - četrreiz virslīgā (2:0, 2:0, 1:0 un 1:0), kā arī Latvijas kausa ceturtdaļfinālā (4:0).

Tikmēr "Daugavpils" savā laukumā svinēja uzvaru ar 2:0 (1:0) pār debitanti "Grobiņa"/LFS.

Vārtus 11. minūtē guva Bartelemī Diedjū, bet rezultāta starpību 58. minūtē dubultoja Aleksejs Golijanins. Viņš uz vārtsarga laukuma līnijas saņēma bumbu pēc Oļģerds Raščevska piespēles pa zemi no kreisās laukuma puses un, apsteidzot Dāvidu Družiņinu, raidīja to vārtos.

86. minūtē otro dzelteno kartīti mačā mājinieku rindās nopelnīja Rinalds Aizups, atstājot komandu mazākumā.

Daugavpilieši sezonu sāka ar bezvārtu neizšķirtu mačā ar "Jelgavu", bet grobiņnieki ar 0:1 piekāpās "Riga" komandai. Abas komandas savā starpā pēdējo reizi spēlēja 2018. gadā, kad tikās Latvijas pēc spēka otrajā līgā.

Grobiņas komandai nevarēja palīdzēt iepriekšējā mačā sarkano kartīti nopelnījušais Kārlis Mikuļskis.

Piektdien kārtas pirmajā spēlē "Valmiera" viesos ar rezultātu 1:0 pārspēja čempioni RFS.

Svētdien kārtas noslēgumā "Jelgava" uzņems "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.