foto: EPA/Scanpix
"Olympiacos" atgūst triju vārtu deficītu, papildlaikā gūst vēl divus vārtus un sasniedz UEFA Konferences līgas ceturtdaļfinālu
"Olympiacos" gūst kārtējos vārtus
Futbols
2024. gada 15. marts, 00:59

"Olympiacos" atgūst triju vārtu deficītu, papildlaikā gūst vēl divus vārtus un sasniedz UEFA Konferences līgas ceturtdaļfinālu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pirejas "Olympiacos" futbolisti ceturtdien UEFA Konferences līgas astotdaļfināla atbildes mačā izcīnīja uzvaru papildlaikā un sasniedza ceturtdaļfinālu.

"Olympiacos" viesos pēc pamatlaika ar 4:1 (1:1) uzvarēja Telavivas "Maccabi", taču divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 5:5. Turpinājumā tika izspēlēts papildlaiks, kurā divus vārtus guva Pirejas vienība, nodrošinot panākumu divu maču summā ar 7:5.

Pirmajā puslaikā 3:0 Pirejas komandas labā panāca Ajubs El-Kābi, Konstantins Fortunis un Daniels Podense.

Otrā perioda ievadā, precīzi izpildot 11 metru soda sitienu, pirmos mājinieku vārtus guva Erans Zahavi, taču nepilnas astoņas minūtes vēlāk trīs vārtu pārsvaru "Olympiacos" atjaunoja El-Kābi.

Papildlaikā Pirejas komandas uzvaru divu maču summā nokārtoja Stevana Jovetiča un Jusufa El-Arabi gūtie vārti.

Savukārt Birmingemas "Aston Villa" savā laukumā ar 4:0 (1:0) sagrāva Amsterdamas "Ajax", divu maču summā uzvarot ar tādu pašu rezultātu. "Aston Villa" panākumu sekmēja Ollija Votkinsa, Leona Beilija, Džona Durana un Musas Diabī gūtie vārti.

Vēl "Lille" savā laukumā ar rezultātu 1:1 (1:1) spēlēja neizšķirti ar Grācas "Sturm", taču divu spēļu summā ar 4:1 pārāka bija Lilles komanda. 43.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Tjagu Santušs, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā neizšķirtu panāca Mika Bierets.

Tāpat ceturtdaļfinālu sasniedza Beļģijas vienība "Club Brugge", kas atbildes mačā ar 3:0 (1:0) uzvarēja "Molde" no Norvēģijas un divu cīņu summā svinēja panākumu ar 4:2. Pirmā puslaika kompensācijas laikā 1:0 mājinieku labā panāca Andrēss Skovs-Olsens, kurš otrā puslaika ievadā pēc spēlētām trīs minūtēm otro reizi mačā izcēlās ar precīzu sitienu un dubultoja "Club Brugge" pārsvaru. Trešos laukuma saimnieku vārtus 70.minūtē guva Mihals Skorass.

Grieķijas futbola klubs Saloniku PAOK astotdaļfināla atbildes spēlē ar 5:1 (3:0) pārspēja Zagrebas "Dinamo" un divu maču summā tika pie panākuma ar 5:3. Pirmajā puslaikā mājiniekus vadībā izvirzīja Abduls Rāmans Baba un Brendons Tomass, bet vēl vienu reizi bumba Zagrebas komandas vārtos nonāca pēc viesu spēlētāja Petara Sučiča pieskāriena. Otrā puslaika ievadā "Dinamo" labā pirmos vārtus guva Arbers Hodža, uz ko mājinieki atbildēja ar diviem precīziem sitieniem, Zagrebas vienības vārtos bumbu raidot Konstantinam Kulierakim un Andrijam Živkovičam.

Vēl Plzeņas "Viktoria" atbildes mačā savā laukumā, pamatlaikam un papildlaikam noslēdzoties bezvārtu neizšķirti ar 0:0 (0:0), 11 metru pēcspēles sitienu sērijā ar 3:1 pārspēja Ženēvas "Servette" un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. Abu vienību pirmā spēle astotdaļfinālā arī noslēdzās bez gūtiem vārtiem. 11 metru pēcspēles sitienos Plzeņas komandā pretinieku vārtsargu pārspēt izdevās Tomāšam Hori, Jonam Moskeram un Pāvelam Šulcam, kamēr starp viesiem vienīgo precīzo sitienu izdarīja Žeremī Gijemeno.

Tāpat Florences "Fiorentina" atbildes mačā savā laukumā spēlēja neizšķirti ar Haifas "Maccabi" 1:1 (0:0), bet divu cīņu summā bija pārāka ar 5:4. Abām vienībām negūstot vārtus pirmajā puslaikā, 59.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Antonins Baraks, taču divas minūtes līdz pamatlaika beigām neizšķirtu panāca Anans Halaili. 

Savukārt Stambulas "Fenerbahce" mājās ar 0:1 (0:0) zaudēja Beļģijas komandai  "Royale Union SG", taču divu maču summā bija pārāka ar 3:1. Vienīgos vārtus mačā 68.minūtē guva Matīass Rasmusens.

Finālspēle paredzēta 29.maijā Atēnās.

UEFA Eiropas Konferences līgas otrajā sezonā par čempioniem tika kronēti Vesthemas "United" futbolisti, kuri finālspēlē ar 2:1 uzvarēja Florences "Fiorentina" komandu.

UEFA Eiropas Konferences līga aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs.