foto: AP/Scanpix
"Islanders" uzvaru sērija ļauj komandai ielauzties "play-off" zonā; Blekvelam pirmais "hat-trick"
Komandas biedri sveica Kelu Klaterbaku.
Hokejs
2024. gada 11. marts, 10:08

"Islanders" uzvaru sērija ļauj komandai ielauzties "play-off" zonā; Blekvelam pirmais "hat-trick"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ņujorkas "Islanders" komanda svētdien izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs un iekļuva "play-off" zonā.

Ņujorkieši viesos ar rezultātu 6:1 (3:0, 0:1, 3:0) guva virsroku pār Anaheimas "Ducks".

Vārti un rezultatīva piespēle uzvarētāju rindās bija Bo Horvatam un Brokam Nelsonam, pa reizei anaheimiešus pārspēja Kails Palmjēri, Kels Klaterbaks, Pjērs Engvals un Keisijs Siziks, bet divas rezultatīvas piespēles bija Metjū Barzalam.

Šajā uzvaru sērijā "Islanders" hokejisti spēļu pirmajās trešdaļas guvuši 11 vārtus un paši nav ielaiduši nevienu ripu.

"Ducks" komandā vārtus guva Alekss Kilorns, izceļoties ceturtajā mačā pēc kārtas.

Citā spēlē Minesotas "Wild" mājās ar 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzveica Nešvilas "Predators".

Papildlaikā "Wild" pieņēma lēmumu vārtsargu Marku Andrē Flerī nomainīt pret ceturto uzbrucēju un tas deva rezultātu - Mets Boldijs guva vārtus un izrāva mājiniekiem uzvaru. Boldijam šajā mačā bija arī divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Edmontonas "Oilers" viesos ar rezultātu 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) guva virsroku pār Pitsburgas "Penguins".

Edmontoniešiem divus vārtus, abus trešajā periodā, guva Dernels Nērss, bet vārti un divas rezultatīvas piespēles bija Konoram Makdeividam. Vēl izcēlās Matīass Ēkholms, bet vārtsargs Kelvins Pikārs atvairīja 41 metienu.

Rezultatīvu uzvaru svētdien svinēja Karolīnas "Hurricanes", kas mājās pieveica Kalgari "Flames" ar rezultātu 7:2 (2:0, 4:1, 1:1). Sebastianam Aho un Andrejam Svečņikovam uzvarētāju rindās bija vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Savukārt 11 vārti tika gūti mačā, kurā Čikāgas "Blackhawks" savā laukumā ar rezultātu 7:4 (0:1, 4:2, 3:1) uzvarēja Arizonas "Coyotes". "Blackhawks" uzbrucējs Kolins Blekvels pirmo reizi karjerā izcēlās ar "hat-trick", bet pērnā gada drafta pirmajam numuram Konoram Bedārdam bija vieni gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles.

NHL regulārajā čempionātā komandas līdz 18. aprīlim aizvadīs 82 spēles.