foto: Ieva Leiniša/LETA
Pie biļetēm uz Latvijas basketbola izlases spēlēm olimpiskajā kvalifikācijā bez stresa tiek tikai retais
Viens no Latvijas vīriešu basketbola izlases līderiem Rihards Lomažs.
Basketbols
2024. gada 6. marts, 16:11

Pie biļetēm uz Latvijas basketbola izlases spēlēm olimpiskajā kvalifikācijā bez stresa tiek tikai retais

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Trešdien, 6. martā, 15:00 sākās biļešu tirdzniecība uz olimpiskā basketbola kvalifikācijas turnīra spēlēm, kas no 2. līdz 7. jūlijam notiks “Arēnā Rīga”. Biļetes pieejamas Basket.lv un Bezrindas.lv, tomēr gribētāji pie tām nespēj tikt.

Lielās intereses un sistēmas tehnisku problēmu dēļ ne visi gribētāji spēj piekļūt vietnēm, kurās biļetes nopērkamas. Tiem, kam tas izdevies, nākas pamatīgi vilties, jo nekas daudz nav atlicis pēc tam, kad iepriekš biļetes bija nopērkamas Latvijas izlases atbalstītājiem ar "6. spēlētāja" pieeju.

Kā norāda Latvijas Basketbola savienība (LBS), 6. spēlētājs iegādājies kopā vairāk nekā 15 000 biļešu, kas ir vairāk nekā puse no kopumā tirdzniecībā pieejamajām.

Arī tiem, kam izdevies tikt līdz iegādes procesam, netrūkst problēmu, jo vairākiem no kontiem tikusi noņemta nauda, bet biļetes nav saņemtas. LBS gan mierina, ka iegādātās biļetes tikšot nosūtītas un arī vairums sociālā tīkla "X" lietotāju, kam sākumā bijusi līdzīga problēma, apstiprina, ka pēc kāda laika biļetes tiekot atsūtītas uz e-pastu.

"Par biļetēm bija pārāk liela interese. Mazliet nokārās serviss, un tagad viss ir kārtībā," informēja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss. To, ka pircēji saņems biļetes, sola arī Bezrindas.lv.

Kā portālam Jauns.lv pavēstīja LBS, jau no pirmās dienas tirdzniecībā pieejamas biļetes uz visām deviņām Rīgā gaidāmajām spēlēm – 6 cīņām apakšgrupu turnīros, abiem pusfināliem un finālspēli. Uz katru spēli biļete jāiegādājas atsevišķi – komplektu nav. Vienā pirkumā drīkst iegādāties līdz 10 biļetēm.

Uz apakšgrupu turnīru spēlēm biļetes maksās no 15 līdz 69 eiro, uz pusfināla spēlēm no 19 līdz 79 eiro, uz finālspēli no 19 līdz 99 eiro. Bērniem līdz 6 gadu vecumam (ieskaitot) biļete nav nepieciešama, ja bērns neaizņem atsevišķu sēdvietu.

Visas Latvijas izlases spēles paredzētas 19:00. Latvijas vīriešu valstsvienībai pirmā spēle paredzēta 2. jūlijā pret Gruzijas izlasi, kuriem viens no līderiem ir Lukas Banki padotais Boloņas “Virtus” komandā Tornike Šengelija, bet dienu vēlāk pret Filipīnu izlasi, kuru rindās pēdējās sacensībās līdera nastu uzņēmies Jūtas “Jazz” aizsargs Džordans Klarksons.  Ja Latvija kvalificēsies pusfinālam, mačs ar mūsu komandas līdzdalību 6. jūlijā notiks 19:00, bet finālspēle svētdien, 7. jūlijā, plkst. 19:00.

Otrā Rīgas apakšgrupā savā starpā sacentīsies Brazīlijas, Melnkalnes un Kamerūnas valstsvienības. Parīzes olimpiskajām spēlēm kvalificēsies tikai sešu komandu turnīra uzvarētāji.