foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Bļugers palīdz uzvarēt "Kings"; Merzļikins nepiedalās zaudējumā pret "Penguins"
Teodors Bļugers cenšas pārspēt Kemu Talbotu.
Hokejs
2024. gada 6. marts, 09:45

Bļugers palīdz uzvarēt "Kings"; Merzļikins nepiedalās zaudējumā pret "Penguins"

Jauns.lv

Pie otrās uzvaras pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā otrdien tika Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas viesos ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Losandželosas "Kings" vienību.

Uzvaras vārtus viesu labā pagarinājuma otrajā minūtē guva Džonatans Teners Millers.

Pirmajā trešdaļa mājiniekus vadībā izvirzīja Trevors Mūrs, bet otrās trešdaļas izskaņā 1:1 panāca "Canucks" zviedru uzbrucējs Elīass Petersons.

Bļugers šajā cīņā uz ledus bija 15 minūtes un piecas sekundes, no kurām 56 sekundes spēlēja mazākumā un 15 sekundes vairākumā. Latviešu uzbrucēja kontā divi metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni, uzvarēti trīs no sešiem iemetieniem un neitrāls lietderības koeficients.

"Canucks" vienība ar 87 punktiem 64 spēlēs atrodas pirmajā vietā Rietumu konferencē un nākamo maču aizvadīs ceturtdien, kad viesos tiksies ar Bļugera iepriekšējo komandu - čempioni Vegasas "Golden Knights".

Citā mačā  bez latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pieteikumā zaudējumu piedzīvoja Kolumbusas "Blue Jackets", kas viesos ar 3:5 (0:2, 2:1, 1:2) piekāpās Pitsburgas "Penguins" komandai.

Kolumbusas vienība Pitsburgā nav uzvarējusi jau 14 spēles pēc kārtas, sērijai aizsākoties vēl 2015. gada novembrī.

"Blue Jackets" komandas vārtos šajā mačā stājās no fārmkluba izsauktais Džets Grīvs, kurš tika galā ar 26 no 31 metiena, kamēr rezervē palika dienu iepriekš spēlējušais Daņiils Tarasovs.

Jau vēstīts, ka Merzļikins iedzīvojies nelielā ķermeņa augšdaļās savainojumā, tomēr pēc komandas galvenā trenera Paskāla Vensāna sacītā, trauma neesot nopietna un latviešu vārtu vīrs ierindā atgriezīsies tuvākajās dienās.

Uzvarētāju rindās 1+2 sakrāja Railijs Smits, pie 1+1 tika Jevgēņijs Malkins, bet vēl pa vārtiem guva Jesse Puljujarvi, Rikards Rakels un Džefs Kārters.

"Blue Jackets" sastāvā Džeks Rosloviks un Endrū Pīkī atzīmējās ar 1+1, bet reizi precīzs bija Džonijs Gudro.

"Blue Jackets" ar 52 punktiem 62 mačos ieņem pēdējo 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Penguins" ar 64 punktiem 60 spēlēs atrodas 11. pozīcijā.

Nākamo maču Kolumbusas vienība aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā spēlēs ar Edmontonas "Oilers", kuri iekrājuši piecu uzvaru sēriju un ar 78 punktiem 60 spēlēs Rietumu konferencē atrodas piektajā vietā.

Tikmēr citā spēlē ar savu pirmo "hat trick" izcēlās Vaiats Džonsons, palīdzot Dalasas "Stars" viesos pārspēt Sanhosē "Sharks" vienību. Dalasieši viesos trešajā periodā atspēlēja trīs vārtu deficītu un izrāva uzvaru papildlaikā ar 7:6 (2:2, 1:3, 3:1, 1:0), bet Džonsons trim gūtiem gūtiem vārtiem pievienoja arī divas rezultatīvas piespēles.

Līgas vājākā komanda "Sharks" pēc Mikaela Granlunda precīzā metiena trešā perioda ceturtajā minūtē panāca komfortablo 6:3, tomēr pārsvaru noturēt nespēja - mača 53. minūtē Logans Stankovens pēc Džonsona piespēles panāca 4:6, bet nākamo divu minūšu laikā jau Džonsons pats ar diviem precīziem metieniem panāca izlīdzinājumu.

Uzvaras vārtus papildlaika otrajā minūtē "Stars" labā guva Rope Hincs. Džonsons uzvarētāju sastāvā tika pie 3+2, Stankovens sakrāja 2+2, bet Džeimijs Benns tika pie 1+3. "Sharks" rindās ar 2+2 izcēlās Antonī Duklērs, 1+2 Fabiana Zeterlunda kontā, pie 1+1 tika Granlunds, bet vēl vienus vārtus guva Filips Zadina.

Citā otrdienas mačā 22.zaudējumu sēriju viesos pārtrauca Čikāgas "Blackhawks", kas izbraukumā ar 5:2 (1:0, 3:2, 1:0) pārspēja Arizonas "Coyotes" hokejistus.

Četrus vārtus Čikāgas vienība guva vairākumā, izceļoties Setam Džounsam, Nikam Folino, Filipam Kurašovam un Džeisonam Dikinsonam. Džonss izcēlās arī mača beigās, kad ieraidīja ripu tukšos mājinieku vārtos, kas uz ledus bija laiduši sesto laukuma spēlētāju.

"Coyotes" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Niks Bjugsteds un Maikls Karkone.

Vēl vienā spēlē viena no līgas līderēm Bostonas "Bruins" savā laukumā ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:1) papildlaikā piekāpās piekto uzvaru pēc kārtas izcīnījušai Edmontonas "Oilers" komandai.

Mājinieki trešā perioda sākumā pēc Pavela Zahas precīzā metiena izvirzījās vadībā, tomēr par mača galveno varoni kļuva "Oilers" uzbrucējs Leons Draizaitls, kurš 59.minūtē panāca 1:1, bet papildlaika trešajā minūtē ar saviem otrajiem vārtiem nodrošināja viesu uzvaru.

Abos gūtajos vārtos Draizaitlam asistēja Konors Makdeivids un Evans Bušārs.

Zaudējumu savā laukumā papildlaikā piedzīvoja arī Nešvilas "Predators", kas ar 3:4 (1:0, 1:2, 1:1, 0:1) piekāpās Monreālas "Canadiens" vienībai.

Uzvaru viesiem nodrošināja Nika Suzuki gūtie vārti papildlaika 17.sekundē.

Pamatlaikā "Canadiens" labā vārtus guva Brendans Galahers, Deivids Savārs un Džošua Ruā, bet mājinieku sastāvā precīzi bija Filips Forsbergs, Gustavs Nīkvists un Raiens O'Railijs, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr sesto uzvaru pēc kārtas otrdien izcīnīja līgas līdere Floridas "Panthers", kuras rindās sezonas sākumā 18 spēles aizvadīja latviešu aizsargs Uvis Balinskis.

Floridas hokejisti viesos ar 5:3 (2:1, 1:1, 2:1) pieveica Ņūdžersijas "Devils" komandu, sagādājot tai trešo zaudējumu pēc kārtas un liedzot pirmajā mačā pie uzvaras tikt mājinieku jaunajam galvenajam trenerim Trevisam Grīnam.

"Panthers" rindās divus vārtus guva Niks Kazinss, pa reizei precīzi bija Sems Rainharts, Evans Rodrigess un Etu Luostarinens, bet trīs rezultatīvas piespēles atdeva Metjū Tkačaks.

Mājinieku sastāvā 1+1 sakrāja Džeks Hjūzs, bet vēl pa vārtiem Timo Maiera un Kolina Millera kontā.