foto: AP/Scanpix
Girgensona un Bļugera komandām mainīgas sekmes; Merzļikins paliek uz soliņa
Zemgusa Girgensona aktīvā spēlē palīdzēja "Sabres" tikt pie panākuma.
Hokejs
2024. gada 1. marts, 08:58

Girgensona un Bļugera komandām mainīgas sekmes; Merzļikins paliek uz soliņa

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien pielietoja trīs spēka paņēmienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izcīnīja uzvaru.

"Sabres" viesos papildlaikā ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Tampabejas "Lightning" vienību.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 14 minūtes un 25 sekundes, no kurām 47 sekundes spēlēja mazākumā. Girgensons pielietoja trīs spēka paņēmienus, uzvarēja visos trijos iemetienos un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Mača devītajā minūtē Breidens Points vairākumā vadībā izvirzīja "Lightning", uz ko viesi atbildēja ar Aleksa Taka precīzo metienu nepilnas trīs minūtes vēlāk. Otrās trešdaļās izskaņā Mičels Čefijs vēlreiz panāca vadību mājiniekiem, tomēr trešā perioda vidū Teidžs Tompsons vairākumā atguva līdzsvaru - 2:2.

Uzvaras vārtus "Sabres" labā papildlaika otrajā minūtē vairākumā guva Rasmuss Dālins.

"Sabres" ar 60 punktiem 60 spēlēs ieņem 13. vietu Austrumu konferencē un nākamo maču aizvadīs sestdien, kad savā laukumā uzņems čempioni Vegasas "Golden Knights".

Tikmēr Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks"  savā laukumā ar 1:5 (0:1, 0:1, 1:3) piekāpās Losandželosas "Kings" vienībai. Rietumu konferences līderei šis bija otrais zaudējums pēc kārtas un sestā neveiksme pēdējās septiņās spēlēs.

Bļugers šajā cīņā uz ledus bija 11 minūtes un 14 sekundes, no kurām 58 sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucējs izpildīja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienā no pieciem iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Vienīgos vārtus "Canucks" labā guva Broks Besers, bet viesu rindās ar 1+2 izcēlās Drū Dautijs un Kevins Fiala, pa 1+1 sakrāja Anže Kopitars un Trevors Mūrs, bet vēl vienus vārtus guva Brands Klārks.

Neraugoties uz zaudējumu "Canucks" vienība ar 83 punktiem 62 spēlēs joprojām ir pirmā Rietumu konferencē, kamēr "Kings" ar 70 punktiem 59 cīņās ir septītie.

Vankūveras hokejisti nākamo maču aizvadīs svētdien, kad viesos tiksies ar Anaheimas "Ducks" komandu.

Savukārt Elvis Merzļikins  neizgāja laukumā spēlē, kurā viņa Kolumbusas "Blue Jackets" komanda piedzīvoja zaudējumu. "Blue Jackets" mājās ar rezultātu 2:4 (0:0, 1:3, 1:1) zaudēja Karolīnas "Hurricanes" komandai.

"Blue Jackets" ar 48 punktiem 59 spēlēs ieņem 16. vietu Austrumu konferencē.

Citā mačā ar savu pirmo "hat trick" izcēlās kanādiešu uzbrucējs Morgans Gīkijs, palīdzot Bostonas "Bruins" pārtraukt trīs zaudējumu sēriju un savā laukumā ar 5:4 (3:0, 1:3, 1:1) pārspēt pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Vegasas "Golden Knights".

Gīkijs šosezon 55 spēlēs guvis 13 vārtus un atdevis 17 rezultatīvas piespēles, bet kopumā NHL karjeras laikā 25 gadus vecais uzbrucējs 235 spēlēs sakrājis 93 (35+58) punktus.

Vēl pa vārtiem uzvarētāju rindās guva Jespers Būkvists un Meisons Lorajs, bet viesu sastāvā izcēlās Alekss Pjetrandželo, Pols Koters, Čandlers Stīvensons un Maikls Amadio.

Citā ceturtdienas spēlē Kolorādo "Avalanche" viesos ar 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) sagrāva pastarīti Čikāgas "Blackhawks".

Uzvarētāju rindās divi vārti un rezultatīva piespēle Zeka Parīzī kontā, bet 1+1 savā rēķinā ierakstīja Neitans Makinons, kurš kļuvis par otro spēlētāju aiz Ņikitas Kučerova no Tampabejas "LIghtning", kurš šosezon sasniedzis 100 gūto punktu robežu. Makinons 61 spēlē ticis pie precīzi 100 (36+64), punktiem, kamēr Kučerova kontā ir 104 (38+66) punkti.

Vēl "Avalanche" rindās vārtus guva Devons Tēvzs un Ross Koltons, bet somu vārtsargs Justuss Annunens atvairīja visus 24 mājinieku metienus un tika pie savas pirmās "sausās" spēles NHL karjerā. Šī 23 gadus vecajam somam bija vien piektā spēle NHL šajā sezonā un devītais mačs karjerā.

Tikmēr "sauso" uzvaru savā laukumā ceturtdien svinēja Sietlas "Kraken", kas ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pārspēja Pitsburgas "Penguins" vienību.

Mājinieku vārtsargs Filips Grūbauers atvairīja visus 33 viesu metienus un tika pie savas pirmās "sausās" spēles šosezon. Karjeras laikā vācu vārtsargs NHL aizvadījis 330 spēles un palicis nepārspēts 21 mačā.

Uzvarētāju rindās ar 1+1 atzīmējās Aleksandrs Venbergs. bet vēl vienus vārtus guva Olivers Bjorkstrands.

Citā mačā Floridas "Panthers", kuras rindās sezonas sākumā 18 spēles aizvadīja latviešu aizsargs Uvis Balinskis, sava laukumā ar 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 2:1) pēcspēles metienu sērijā pieveica Monreālas "Canadiens" un kļuva par līgas līderi.

Uzvaru mājiniekiem pēcspēles metienu sērijā nodrošināja Antona Lundela precīzais metiens, kamēr pamatlaikā divus vārtus guva Sems Reinhards, bet reizi precīzs bija Aleksandrs Barkovs.

"Canadiens" sastāvā 1+2 sakrāja Niks Suzuki, bet vēl pa vārtiem guva Jarajs Slafkovskis un Alekss Ņūhuks.

Vēl vienā ceturtdienas spēlē Nešvilas "Predators" savā laukumā ar 6:1 (2:1, 1:0, 3:0) sagrāva Minesotas "Wild", tiekot pie septītās uzvaras pēc kārtas.

Uzvarētāju rindās pie 1+2 tika Romāns Josi, bet pa vārtiem guva Jakovs Treņins, Filips Fošberjs, Raiens Makdona, Kouls Smits un Raiens O'Railijs, bet mājinieku vārtsargs Jūse Saross atvairīja 33 no 34 viesu metieniem.

"Wild" rindās vienīgais precīzais metiens Konora Devora kontā.