foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
NHL līdervienība "Bruins' zaudē trešo spēli pēc kārtas
Sietlas "Kraken" hokejisti priecājas par vārtu guvumu.
Hokejs
2024. gada 27. februāris, 09:46

NHL līdervienība "Bruins' zaudē trešo spēli pēc kārtas

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Trešo zaudējumu pēc kārtas pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā piedzīvoja Austrumu konferences līdervienība Bostonas "Bruins", kas viesos ar 3:4 (1:0, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos atzina Sietlas "Kraken" pārākumu.

Bostonieši pie vismaz punkta tikuši visos trīs zaudējumos, bet kopumā piedzīvojuši neveiksmes jau septiņās no deviņām pēdējām spēlēm.

Uzvarētāju rindās pa vārtiem guva Džordans Eberle, Vinss Danns un Olivers Bjorkstrands, bet uzvaras "bullīti" realizēja Kailers Jamamoto. Savukārt "Bruins" sastāvā ar 2+1 izcēlās Davids Pastrņāks, bet vēl vienus vārtus guva Čārlijs Koils.

Pastrņāks ar saviem pirmajiem vārtiem šajā mačā sasniedza 700 gūto punktu robežu. Kopumā čehu uzbrucējs NHL aizvada desmito sezonu - visas "Bruins" kreklā. Regulārajos čempionātos viņam 652 spēlēs tagad ir 702 (339+363) punkti, bet Stenlija kausa izcīņā viņš 77 spēlēs sakrājis 79 (35+44) punktus.

Neskatoties uz zaudējumu, "Bruins" ar 82 punktiem 60 mačos ir Austrumu konferences līdere, par punktu apsteidzot Ņujorkas "Rangers", kamēr "Kraken" ar 61 punktu 58 spēlēs ir 11. pozīcijā Rietumu konferencē.

Citā mačā Edmontonas "Oilers" savā laukumā ar 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) pieveica Losandželosas "Kings" hokejistus, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Mājinieku rindās pa 1+1 sakrāja Evans Bušārs, Leons Draizaitls un Raiens Ņūdžents-Hopkinss, vienus vārtus guva arī Zeks Haimans, bet Konors Makdeivids savu rezultatīvo mājas spēļu sēriju pagarināja līdz 23 mačiem, atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Makdeivids pēdējās astoņās spēlēs iekrājis 20 rezultatīvas piespēles, bet 23 mājas spēļu sērijā ticis pie 54 (12+42) punktiem.

"Kings" sastāvā vārtus guva Trevors Mūrs un Alekss Laferjērs.

Vēl vienā spēlē Vašingtonas "Capitals" mājās ar 6:3 (4:2, 2:1, 0:0) apspēlēja Otavas "Senators" vienību.

Uzvarētāju sastāvā Hendriks Lapjērs guva divus vārtus, ar 1+2 izcēlās Aleksejs Protass, 1+1 sakrāja Beks Malenstins, bet vēl pa reiziei precīzi meta Makss Pačioretī un Džons Karlsons.

Viesu sastāvā pa 1+2 savā kontā ierakstīja Breidijs Tkačaks un Šeins Pinto, bet vienus vārtus guva Dreiks Batersons.

Tikmēr zaudējumu savā laukuma papildlaikā pirmdien piedzīvoja Dalasas "Stars", kas ar 2:3 (0:1, 2:1, 0:0, 0:1) piekāpās Ņujorkas "Islanders" hokejistiem.

Dalasiešu rindās ar precīziem raidījumiem izcēlās Mets Dušeins kā arī Logans Stankovens, kuram tie bija pirmie vārti NHL. Savukārt uzvarētāju sastāvā pamatlaikā trāpīgi metieni padevās Raienam Pulokam un Kailam Maklīnam, bet uzvaras vārtus papildlaika trešajā minūtē guva Bo Horvats.