foto: Ieva Leiniša/LETA
Kurucs stāsta par specifiskajiem "Arēnas Rīga" groziem, Lomažs atzinīgi vērtē paša sniegumu
Rodions Kurucs triec bumbu grozā no augšas.
Basketbols
2024. gada 26. februāris, 13:03

Kurucs stāsta par specifiskajiem "Arēnas Rīga" groziem, Lomažs atzinīgi vērtē paša sniegumu

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases un Slovākijas mačā abas vienības pieļāva daudz kļūdu, kas rezultējās saspringtā spēles gaitā, sarunā ar žurnālistiem secināja Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.

Latvijas basketbolisti svētdien Rīgā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā mačā savā laukumā ar rezultātu 64:52 pārspēja Slovākiju.

Kurucs norādīja, ka iemesls tam, ka abas komandas kopā guva tikai 116 punktus, bija gan zemāka metienu precizitāte, gan spēcīga aizsardzība no abām vienībām.

"Tiesneši ļāva spēlēt fiziski, arī bija daudz kļūdu abām komandām, bet mēs arī neiemetām savus metienus. Tās grozu stīpas, salīdzinot ar Spāniju, ir tiešām cietas un ir grūti iemest," viņš skaidroja.

Latvijas basketbola izlases spēle pret Slovākiju. 25.02.2024

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien "Arēnā Rīga" 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā spēlē ar rezultātu pārspēja Slovākijas valstsvienību. Latvijas ...

gallery icon

Vairākās spēles epizodēs Slovākijas basketbolisti aizsardzībā spēlēja ļoti fiziski un uz noteikumu pārkāpuma robežas. Kurucs izcēla, ka šoreiz tiesneši ļāvuši slovākiem tā spēlēt

"Runa varbūt nav par pašiem slovākiem, bet par tiesnešiem, kuri viņiem ļāva tā spēlēt. Viņi ļoti daudz nenosvilpa. Es dabūju tehnisko piezīmi, Luka dabūja tehnisko, bet kopumā tā fiziskā cīņa netraucēja," piebilda basketbolists.

"Nespēlējām mūsu spēli - to arī Luka [Banki] mums pateica. Mūsu spēle ir atkarīga no aizsardzības. Ja labi spēlējam aizsardzībā, tad uzreiz pārejam uz uzbrukumu," teica Kurucs.

Trešās ceturtdaļas vidū Latvija nonāca iedzinējos ar -2, taču pēc minūtes pārtraukuma Latvijas basketbolisti realizēja trīs tālmetienus un atguva vadību.

"Tad bija sajūta, ka var izelpot. Kad sākām nedaudz zaudēt, es sāku satraukties, bet tad pārtvērām pāris bumbas, kas iedeva enerģiju. Tad vēl svarīgos momentos iemetām," norādīja basketbolists.

Tikmēr Rihards Lomažs izceļ, ka Latvijas vīriešu basketbola izlasei pret Slovākiju izdevās tikt pie panākuma, pateicoties veiksmīgai spēlei aizsardzībai. "Brīžiem tiešām laukumā likās grūtāk nekā pret Spāniju. Tā bija viena no neglītākajām spēlēm, nevarējām īsti savākties. Slikti spēlējām kopumā, bet beigās ar aizsardzību izcīnījām uzvaru. Galvenais, ka šodien ir vēl viena uzvara," norādīja Lomažs.

Tāpat kā pret Spāniju, arī pret Slovākiju Latvijas basketbolisti pieļāva salīdzinoši daudz kļūdu, iekrājot mačos attiecīgi 20 un 15 kļūdas.

"Šodien nevarējām noķert ritmu, pieļāvām daudz kļūdu. Protams, kaut ko aizsardzībā slovāki mēģināja, taču lielāka nozīme bija mūsu pašu kļūdām. Nespējām realizēt savus metienus," skaidroja basketbolists.

Atgriežoties Latvijas izlasē pēc ceļgala krustenisko saišu plīsuma, Lomažs abos mačos kopā guva 25 punktus. Pats basketbolists vērtēja savu sniegumu aizvadītajās spēlēs atzinīgi.

"Izlaidu tikai vienu vasaru un tagad esmu atgriezies tur, kur man jābūt. Noteikti ir izdevies atkal sasniegt to pašu līmeni, kas bija pirms traumas, varbūt pat labāk. Viss ir kārtībā," viņš piebilda.

Latvijas komandai jau nodrošinātas tiesības spēlēt finālturnīrā, kas 2025. gada augustā un septembrī risināsies Rīgā. Citām C grupas komandām - Beļģijai, Slovākijai un Spānijai - rezultāti spēlēs ar Latvijas komandu tiks ņemti vērā, nosakot divu ceļazīmju ieguvējus.