Citi sporta veidi
2024. gada 25. februāris, 19:20

Dobeles "Tenax" handbolisti izcīna uzvaru Baltijas līgas spēlē

Jauns.lv/LETA

Dobeles "Tenax" vienība svētdien izcīnīja uzvaru Baltijas Handbola līgas mačā, turpretī "ASK Zemessardze"/LSPA piedzīvoja zaudējumu. 

Dobelnieki savā laukumā ar rezultātu 27:18 (9:10) pārspēja Igaunijas vienību "Mistra".

Uzvarētājiem septiņus vārtus guva Ņikita Pančenko un sešus precīzus metienus pievienoja Māris Veršakovs. Pretiniekiem astoņi gūti vārti bija Serhijam Orlovskim.

Savukārt "ASK Zemessardze"/LSPA viesos ar rezultātu 29:31 (13:16) atzina Kauņas "Granitas-Karys" pārākumu.

Rīdziniekiem pa sešiem vārtiem guva Kristiāns Kelerts un Renārs Grebeņņikovs, bet uzvarētājiem astoņreiz izcēlās Neds Buronko.

Dobeles "Tenax" ar 18 punktiem 13 spēlēs ir pirmajā vietā, bet "ASK Zemessardze"/LSPA bez punktiem ieņem astoto vietu astoņu komandu konkurencē.

Šosezon Baltijas līgā startē astoņas komandas, no kurām divas ir Latvijas pārstāves, trīs Lietuvas komandas (Viļņas "Šviesa", Kauņas "Granitas-Karys" un Klaipēdas "Dragūnas") un trīs Igaunijas vienības (Pelvas "Serviti", "Viljandi" un "Mistra").

Pamatturnīrā katra komanda ar katru aizvada divus mačus, divām labākajām vienībām kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, bet septītās un astotās vietas ieguvējām sacensībām noslēdzoties. Pamatturnīra 3.-6.vietas īpašnieces cīnīsies ceturtdaļfinālos, divu maču summā noskaidrojot uzvarētājas, kas iekļūs finālturnīrā.

Pagājušajā sezonā dobelnieki bija ceturtie, bet "ASK Zemessardze"/LSPA nesasniedza izslēgšanas spēles.

Par čempioni kļuva Pelvas "Serviti", kas finālā ar 27:24 pārspēja "Viljandi".