foto: AP/Scanpix
Mesi Honkongā nokaitina tūkstošus, fani pieprasa atmaksāt naudu
Pirmsspēles ovācijas mača gaitā nomainīja svilpieni Lionela Mesi virzienā.
Futbols
2024. gada 5. februāris, 11:17

Mesi Honkongā nokaitina tūkstošus, fani pieprasa atmaksāt naudu

Jauns.lv

Argentīniešu futbola superzvaigzne Lionels Mesi Honkongā nokaitinājis tūkstošiem līdzjutēju, kuri par bargu naudu bija ieradušies uz Maimi “Inter” pārbaudes spēli pret Honkongas izlasi, bet leģendārais sportists laukumā tā arī nedevās.

Maiami “Inter” savā pirmssezonas tūrē ir devusies uz Āziju, kur aizvada dažādas pārbaudes spēles. Svētdien notika mačs pret Honkongas valstsvienību, kurā tika izcīnīta uzvara ar 4:1, bet 2022. gada Pasaules kausa ieguvējs un vērtīgākais spēlētājs, kurš arī astoņkārtējais "Ballon d'Or" balvas ieguvējs, laukumā nedevās.

Izpārdotajā Honkongas stadionā, kur ir vieta aptuveni 40 000 skatītāju, spēle sākās ar sajūsmu un ovācijām, bet beidzās ar aicinājumiem atmaksāt par biļetēm iztērēto naudu, kas maksāja no 880 līdz 4880 Honkongas dolāriem (aptuveni 105 līdz 580 eiro), vēsta CNN.

foto: AP/Scanpix
Cilvēki vēlas atgūt naudu par biļetēm, kuras pirkuši ar domu, ka laukumā redzēs Lionelu Mesi.

Neraugoties uz to, ka pirmsspēles preses konferencē piedalījās “Inter” jaunieguvums Luiss Svaress, arī viņš laukumā neizgāja, bet citi leģendāri futbolisti kā Žordi Alba un Serhio Buskets spēlē iesaistījās vien otrajā puslaikā.

Sanākušajiem faniem kā eļļa ugunij bija papildu trofejas pasniegšana, uguņošana pēc spēles un kluba līdzīpašnieka Deivida Bekhema uzruna, kas tika apbērta ar svilpieniem un ņirgāšanos. Spēles pēdējās 20 minūtēs - saucieni "Mēs gribam Mesi" pārvērtās par "Kur ir Mesi?", bet spēles kompensācijas laikā varēja dzirdēt arī saucienus "atmaksāt, atmaksāt, atmaksāt" gan angļu, gan kantoniešu valodā.

Maiami “Inter” galvenais treneris Herardo Martino pēc mača paskaidroja, ka lēmums nelaist laukumā Mesi tika pieņemts ļoti vēlu un pēc kluba medicīnas personāla ieteikuma. "Mēs saprotam līdzjutēju attieksmi pret Leo un Luisa prombūtni," atvainojoties sacīja Martino, vienlaikus izsakot pateicību Honkongas klubam par "rūpēm", kas tika izrādītas visas nedēļas nogales laikā.

Vērīgākie futbola līdzjutēji bija īpaši vīlušies, jo Mesi jau nespēlēja arī iepriekšējā pārbaudes spēlē Saūda Arābijā pret Rijādas "Al-Nassr" (zaudējums ar 0:6 pret Krištianu Ronaldu komandu, kuras rindās arī portugālis nemaz laukumā neizgāja), tāpēc taujāja, vai tiešām par argentīnieša nespēlēšanu nevarēja izziņot iepriekš. Tomēr “Inter” pārstāvji noliedza baumas par ceļgala savainojumu, apgalvojot, ka Mesi ir adduktora (muskuli augšstilba iekšpusē) iekaisums, kas tiekot monitorēts katru dienu un lēmums par nespēlēšanu tika pieņemts vien pavisam īsi pirms mača.

Daudzus arī pārsteidza, ka Mesi, redzot līdjzutēju atteiksmi, neuzrunāja klātesošos un neizskaidroja situāciju.

Interesanti, ka Maiami “Inter” bija nonākuši pamatīgā neveiksmju sērijā, jo nebija uzvarējuši pēdējās 12 spēlēs pēc kārtas, ieskaitot ASV kausa finālu, MLS spēles un pārbaudes mačus. Līdz uzvarai pret Honkongu, Maiami komanda pēdējo reizi pie panākuma bija tikusi 21. septembrī.