"Jokerit" snaiperis Mozess uzstādījis KHL rekordu sezonas laikā gūtajos vārtos
Stīvs Mozess šosezon jau guvis 36 vārtus KHL.

"Jokerit" snaiperis Mozess uzstādījis KHL rekordu sezonas laikā gūtajos vārtos

Jauns.lv

Somijas vienības Helsinku "Jokerit" 25 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs Stīvs Mozess trešdien sasniedzis jaunu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) rekordu, gūstot jau 36. vārtus sezonā.

"Jokerit" snaiperis Mozess uzstādījis KHL rekordu ...

Līdz šim četri spēlētāji sezonā bija spējuši gūt pa 35 vārtiem, bet neviens šo robežu nebija spējis pārsniegt - 2008./2009.gada sezonā to paveica čehi Jans Mareks (Magņitogorskas "Metallurg") un Pavels Brendls (Ņižņijnovgorodas "Torpedo"), sezonu vēlāk atkārtoja slovāks Marcels Hosa (Rīgas "Dinamo"), bet 2012./2013.gada sezonā arī vēl viens Magņitogorskas "Metallurg" spēlētājs Sergejs Mozjakins.

Mozess savu rekordu sasniedza trešdienas KHL regulārā čempionāta spēles devītajā minūtē, kurā "Jokerit" vienība ar 4:2 pārspēja Krievijas komandu Mitišču "Atlant", tajā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, bet pieteikumā ir arī pašlaik savainotais latviešu uzbrucējs Roberts Jekimovs.

Tiesa, šajā sezonā KHL klubi aizvada regulārajā sezonā lielāko spēļu skaitu vēsturē, kas nedaudz atvieglojis Mozesa cīņu par rekordu.

Ar 57 mačos gūtiem 36 vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli Mozess pašlaik ieņem ceturto vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, bet līderis ir Maskavas CSKA pārstāvošais Aleksandrs Radulovs, kurš 44 mačos izcēlies ar 23 vārtiem un 47 rezultatīvām piespēlēm.

Pats jaunais rekordists atzinis, ka sekmīga spēle KHL nav viņa galamērķis, un hokejists gribētu izmēģināt savus spēkus arī mājās Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Jau, kad pārcēlos uz Eiropu, teicu, ka kādreiz gribētu izmantot iespēju un izmēģināt savus spēkus NHL. Tomēr tas ir atkarīgs no daudziem faktoriem - ir jābūt piemērotai situācijai un komandai," intervijā portālam "championat.com" sacīja Mozess.

Par vienu no faktoriem hokejists min savas fiziskās dotības. "Dažus NHL menedžerus mulsina mans augums, es neesmu ļoti garš puisis. Komandām visvieglāk ir novelt visu tieši uz manu nelielo augumu. Taču es cenšos attīstīties un parādīt, ka spēju spēlēt augstā līmenī. No savas puses esmu izdarījis visu, ko varēju, pārējais ir NHL komandu vadību rokās," komentēja amerikānis.

Lai arī Mozess gribētu spēlēt NHL, viņš nenoliedz, ka, saņemot labu piedāvājumu no KHL komandas, viņš varētu turpināt spēlēt līgā. Pagaidām interesi esot izrādījuši vairāki Krievijas klubi, to skaitā arī Sanktpēterburgas SKA.

Neilgi pirms regulārās sezonas noslēguma Helsinku "Jokerit" komanda ar 115 punktiem 57 spēlēs ierindojas ceturtajā vietā Rietumu konferences kopvērtējumā.

LETA/Foto: Vida Press