foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
“Celtics” līderis Teitums ar ikonisku salīdzinājumu apzīmē Porziņģa lomu Bostonas komandā
Džeisons Teitums un Kristaps Porziņģis laukumā palīdz viens otram laukumā kļūt arvien efektīvākam.
Basketbols
2024. gada 2. februāris, 10:59

“Celtics” līderis Teitums ar ikonisku salīdzinājumu apzīmē Porziņģa lomu Bostonas komandā

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienības un čempiontitula pretendentes Bostonas “Celtics” uzbrukuma līderis Džeisons Teitums sarunā ar Ziemeļamerikas vadošo sporta mediju ESPN nosaucis latvieti Kristapu Porziņģi par “pēdējo trūkstošo gabaliņu” ceļā uz panākumiem.

Bostonas “Celtics” jau pēdējās sezonas tiek pieskaitītas NBA galveno favorītu pulkam, tomēr leģendārā organizācija līdz čempionatitulam nav aizsniegusies kopš 2008. gada. Vistuvāk čempionu kausa pacelšanai ķelti bija 2022. gadā, kad finālā tika zaudēts Goldensteitas “Warriors”, bet pērn viss mazliet negaidīti noslēdzās Austrumu konferences finālā, kur visai pārsteidzoši septītajā spēlē tika zaudēts savainojumu nomāktajai Maiami “Heat”. Šī neveiksme iepūta pārmaiņu vējus Bostonas organizācijā un pamudināja pastiprināt garo galu ar latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi.

Kristaps Porziņģis paparaci acīs 2023. gadā

Latvijas basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis aizvadījis individuāli spožu sezonu ASV galvaspilsētas klubā Vašingtonas “Wizards” un viņa sniegumu ir pamanījuši arī ...

gallery icon

Kristaps “Celtics” rindās, šķiet, iejutās ļoti ātri, bet jau pēc pirmajiem mačiem bija pārliecināts, ka viņa saikne ar vienības pēdējo gadu līderiem Džeisonu Teitumu un Džeilenu Braunu sezonas gaitā tikai uzlabosies.

Atzinīgus vārdus par Kristapa pievienošanos komandai sarunā ar ESPN žurnālisti Ramonu Šelbornu šonedēļ izteicis Teitums, kurš Porziņģa pāreju uz “Celtics” salīdzināja ar Pau Gasola pārcelšanos uz Losandželosas “Lakers” 2007. gadā.

“Kobem vajadzēja Pau, lai kopā izcīnītu savus pēdējos divus čempiontitulus. Lai arī kāds būtu mans un mūsu ceļš, tiešām šķiet, ka KP (red. - Kristapa populārākā iesauka) varētu būt pēdējais trūkstošais gabaliņš tajā.

Vecākais no brāļiem Gasoliem “Lakers” pievienojās 2007. gadā. Savā otrajā un trešajā sezonā Losandželosā viņā palīdzēja komandai izcīnīt NBA čempiontitulu.

"Celtics" ar 37 uzvarām 49 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē un visa līgā, bet Kristaps Porziņģis, kurš mocījies ar dažādiem nelieliem savainojumiem laukumā devise 34 mačos, kuros vidēji izcēlies ar 19,4 punktiem, 6,9 atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvajām piespēlēm un 1,8 bloķētiem metieniem. Porzņģis no spēles realizējis 52,1 procentu metienu, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs viņa karjerā.

Tikmēr Džeisons Teitums piedalījies 45 “Celtics” spēlēs, vidēji gūstot 26,9 punktus, izcīnījis 8,4 atlēkušās bumbass, atdevis 4,5 rezultatīvas piespēles un vidēji pārtvēris vienu bumbu.