foto: Atilano Garcia / SOPA Images/Sipa USA/ Vida Press
Marks Gasols paziņo par basketbolista karjeras beigām
Markam Gasolam bija lieliska karjera.
Basketbols
2024. gada 31. janvāris, 23:23

Marks Gasols paziņo par basketbolista karjeras beigām

Jauns.lv/LETA

Spānijas basketbola leģenda Marks Gasols trešdien preses konferencē Barselonā paziņoja par 20 gadus ilgās profesionālā basketbolista karjeras beigām. 13 sezonas basketbolists ir aizvadījis nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Trīskārtējais NBA "Visu zvaigžņu spēles" dalībnieks un 2019. gada NBA čempions Toronto "Raptors" rindās ir divkārtējā NBA čempiona Pau Gasola jaunākais brālis, Pau par basketbolista karjeras beigām paziņojot 2021. gada oktobrī.

NBA karjeras laikā viņš trīs reizes tika iekļauts Visu zvaigžņu spēles dalībnieku vidū, 2013. gadā viņš tika atzīts par NBA labāko aizsardzības spēlētāju, bet divus gadus vēlāk iekļauts NBA sezonas pirmajā simboliskajā izlasē.

"Pienācis brīdis spert soli sānis un dalīties ar visu, ko basketbols man ir iemācījis un devis," preses konferencē sacīja Gasols.

"Man bija laiks to darīt, jo, ja es turpinātu spēlēt, tam varētu būt nopietnas sekas fiziskā ziņā," pamatoja Gasols.

39 gadus vecais centra spēlētājs karjeru 2003. gadā sāka dzimtajā pilsētā "Barcelona" rindās, debijas sezonā izcīnot Spānijas līgas čempiona titulu.

2006. gadā Gasols pārgāja uz "Girona", kurā spēlēja līdz 2008. gadam, kad parakstīja līgumu ar Memfisas "Grizzlies", šajā darījumā, Pau Gazolam nonākot Losandželosas "Lakers".

2019. gadā M.Gazols nokļuva "Raptors", bet 2020. gadā - "Lakers", 2021. gadā atgriežoties Spānijā 2014. gadā paša dibinātajā "Girona" klubā.

Marks Gasols Spānijas izlases rindās 2006. gadā un 2019. gadā ir triumfējis Pasaules kausā, kā arī uzvarējis 2009. un 2011 .gada Eiropas čempionātā.

Pagājušajā sezonā basketbolists Žironas komandā spēlēja ar savainojumu un nolēma šosezon nespēlēt.