foto: James Gourley/Shutterstock/ Vida Press
Ostapenko izkritusi no pasaules ranga pirmā desmitnieka; Semeņistajai jauns karjeras rekords
Aļona Ostapenko "Australian Open" vienspēlēs zaudēja trešajā kārtā.
Citi sporta veidi
2024. gada 29. janvāris, 10:46

Ostapenko izkritusi no pasaules ranga pirmā desmitnieka; Semeņistajai jauns karjeras rekords

Jauns.lv/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko WTA rangā ir noslīdējusi divas vietas zemāk, ieņemot 12. vietu.

Ostapenko Austrālijas atklātajā čempionātā zaudēja trešajā kārtā.

Darja Semeņistaja pēc pusfināla sasniegšanas Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Punes W-50 sērijas turnīrā Indijā ir pakāpusies par 22 vietām un ieņem 120. vietu, kas ir sportistes rekords.

Savu vietu rangā ir saglabājusi Diāna Marcinkēviča (307.) un Daniela Vismane (370.), Anastasija Sevastova ir pakāpusies par trim vietām (661.), Kamilla Bartone - par vienu vietu (798.), Margarita Ignatjeva - par sešām (1149.) un Valērija Kargina - par 48 vietām (1180.), bet Anna Ozerova ir piedzīvojusi 251 vietas kritumu (1299.).

Ranga pirmajā desmitniekā pirmā joprojām ir poliete Iga Švjonteka un otrā - baltkrieviete Arina Sabaļenka. Par vienu vietu ir pakāpušās amerikānietes Korija Gofa un Džesika Pegula, ieņemot attiecīgi trešo un ceturto vietu, bet divas vietas zemāk ir Jeļena Ribakina no Kazahstānas, ieņemot piekto vietu. Tunisiete Onsa Žabēra ir saglabājusi sesto pozīciju, bet astoņas vietas augstāk ir pakāpusies Austrālijas atklātā čempionāta fināliste ķīniete Džena Cjiņveņa, ierindojoties septītajā vietā. Vienas vietas kritumu ir piedzīvojušas čehiete Markēta Vondroušova, grieķiete Marija Sakari un čehiete Karolīna Muhova, ieņemot attiecīgi vietas no astotās līdz desmitajai.

Dubultspēļu rangā Ostapenko pēc fināla sasniegšanas Austrālijas atklātajā čempionātā ir pakāpusies par 12 vietām un ieņem 17. vietu. 15 vietas augstāk ir Semeņistaja (143.), septiņas - Vismane (173.), bet 222. vietu ir saglabājusi Marcinkēviča. Bartone ir vietu zemāk (520,.), Ignatjeva - trīs vietas augstāk (708.), Ozerova - trīs vietas zemāk (1108.), bet kāpumu piedzīvojušas Kargina, kura ir vienu vietu augstāk (1415.) un Marija Semeņistaja (1510.), kura ir pakāpusies par septiņām ailītēm.

Tikmēr Roberts Štrombahs Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā ir noslīdējis divas vietas zemāk un šonedēļ ieņem 346. vietu, bet dubultspēlē ar 138. vietu karjeras rekordu ir sasniedzis Miķelis Lībietis.

Kārlis Ozoliņš (1049.) ir četras vietas zemāk, bet Mārtiņš Rocēns ir saglabājis dalītu 1763. pozīciju. No ranga ir izkritis Ernests Gulbis.

ATP ranga pirmajā sešiniekā izmaiņas nav notikušas. Pasaules pirmā rakete joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, kurš apsteidz spāni Karlosu Alkarasu, krievu Daniilu Medvedevu, itāli Janiku Sineru, krievu Andreju Rubļovu un Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu. Par vienu vietu ir pakāpies dānis Holgers Rūne un polis Huberts Hurkačs, ieņemot attiecīgi septīto un astoto vietu, bet par trijām vietām - amerikānis Teilors Frics, kurš Austrālijas atklātajā čempionātā tika līdz ceturtdaļfinālam. Grieķis Stefans Cicips ir trīs vietas zemāk, ieņemot desmito vietu, bet no labāko desmitnieka ir izkritis austrālietis Alekss de Minors, kurš pirms divām nedēļām bija desmitais.

Dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis ir pakāpies par desmit vietām un ieņem 138.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Par desmit vietām zemāk, salīdzinot ar iepriekšējo rangu, ir Štrombahs (562.), divām vietām - Rocēns (dalīta 1384.) un četrām - Ozoliņš (dalīta 1526.), bet Roberts Jaričevskis ir pakāpies vietu augstāk (dalīta 2272.).

Par dubultspēļu ranga līderiem ir kļuvuši Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāji indietis Rohans Bopana un austrālietis Metjū Ebdens.