foto: HK mogo/Facebook
"Mogo"/LSPA pēcspēles metienu sērijā uzvar HS "Rīga" vienību
"Mogo"/LSPA.
Hokejs
2024. gada 24. janvāris, 23:55

"Mogo"/LSPA pēcspēles metienu sērijā uzvar HS "Rīga" vienību

Jauns.lv/LETA

Vicelīdere "Mogo"/LSPA trešdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā pārspēja Hokeja skola "Rīga" (HS "Rīga") vienību tikai pēcspēles metienu sērijā, kamēr citā spēlē pie graujoša panākuma tika Jelgavas "Zemgale"/LBTU.

"Mogo"/LSPA savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:3, 1:1, 2:0, 0:0, 1:0) uzvarēja HS "Rīga" hokejistus.

Spēles pirmo desmit minūšu laikā viesu rindās ar precīziem metieniem izcēlās Gints Šņepsts, Aleksandrs Zaprivoda un Edvīns Bērziņš, panākot 3:0, uz ko mājinieki atbildēja ar Kārļa Ozoliņa gūtajiem vārtiem, samazinot viesu pārsvaru līdz diviem vārtiem.

Otrā perioda vidū HS "Rīga" trīs vārtu pārsvaru atjaunoja Šņepsts, bet pusminūti vēlāk viesu vārtos ripu raidīja Renārs Kamergrauzis, vēlreiz samazinot mājinieku deficītu līdz diviem precīziem metieniem.

Noslēdzošajā trešdaļā "Mogo"/LSPA labā vārtus guva Mārtiņš Šulcs un Normunds Vībāns, kurš izlīdzināja rezultātu trīs minūtes līdz pamatlaika beigām.

Pagarinājumam noslēdzoties bez gūtiem vārtiem, pēcspēles metienu sērijā uzvaru nesošo ripu viesu vārtos raidīja Gints Meija, atnesot "Mogo"/LSPA uzvaru.

Citā spēlē "Zemgale"/LBTU mājās ar 10:0 (1:0, 4:0, 5:0) pārspēja Kauņas "City".

Mājinieku rindās Kevins Strādnieks izcēlās ar diviem vārtiem un trīs piespēlēm, Gustavs Millers iekrāja četrus (1+3) punktus, bet divus vārtus guva Artūrs Karaša un Kārlis Bucenieks, kurš arī tika pie vienas rezultatīvas piespēles.

Mājinieku vārtus sargāja Mariuss Bajaruns-Galejs, kurš, atvairot visus 20 pretinieku metienus, aizvadīja "sauso" spēli.

Turnīra tabulas līdere ar 46 punktiem 25 mačos ir "Zemgale"/LBTU, 38 punktus 23 cīņās ir guvusi "Mogo"/LSPA, "Kurbads" ir 31 punkts 24 mačos, 29 punkti 24 mačos ir piektās vietas īpašniecei "Prizmai", bet Hokeja skola "Rīga" ar 27 punktiem 24 cīņās atrodas sestajā pozīcijā.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet pēc tam izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.