foto: Agn Foto/IPA Sport/ipa-agency.net/Shutterstock/ Vida Press
Gofa un Džokovičs kā pirmie sasniedz "Australian Open" pusfinālu
19 gadus vecā Koko Gofa nākamajā WTA rangā atgriezīsies pirmajā trijniekā, bet, uzvarot pusfinālu, varētu sasniegt pirmo reizi otro pozīciju.
Citi sporta veidi
2024. gada 23. janvāris, 11:28

Gofa un Džokovičs kā pirmie sasniedz "Australian Open" pusfinālu

Jauns.lv/LETA

Kā pirmā Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālu otrdien sasniedza ASV tenisiste Koko Gofa, kura ceturtdaļfinālā ar 7-6 (8:6), 6-7 (3:7), 6-2 pieveica Martu Kostjuku no Ukrainas.

Gofa (WTA 4.) bija pārāka neskatoties uz 51 nepiespiesto kļūdu, deviņām dubultkļūdām un vien 17 tīri uzvarētām izspēlēm. Lai pieveiktu "Grand Slam" turnīros ceturtdaļfinālu pirmo reizi sasniegušo Kostjuku (WTA 37.), amerikānietei bija nepieciešamas trīs stundas un astoņas minūtes.

"Domāju, ka spēlēju vāji," pēc uzvaras sacīja pagājušās sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā  - ASV atklātajā čempionātā - uzvarējusī Gofa. "Ceru, ka mana sliktākā spēle ir aiz muguras un turpinājumā spēlēšu daudz labāk."

Pusfinālā Gofa tiksies ar pagājušā gada čempioni Arinu Sabaļenku (WTA 2.) no Baltkrievijas.

Sabaļenkai ceturtdaļfinālā vajadzēja nedaudz vairāk kā stundu, lai ar 6-2, 6-3 apspēlētu Čehijas tenisisti Barboru Kreičīkovu (WTA 11.).

Rīt atlikušajos ceturtdaļfināla mačos spēlēs ukrainiete Dajana Jastremska (WTA 93.) un čehiete Linda Noskova (WTA 50.), kā arī krieviete Anna Kaļinska (WTA 75.). Kaļinska ar Ķīnas sportisti Dženu Cjiņveņu (WTA 15.).

Jau vēstīts, ka Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko (WTA 10.) vienspēlēs aizkļuva līdz trešajai kārtai, bet dubultspēlēs pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku sasniegusi pusfinālu.

Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensības norisināsies līdz 28. janvārim.

Vīriešu konkurencē pusfinaļu sasniedza planētas pirmā rakete serbs Novāks Džokovičs, izcīnot šā turnīra mačos jau 33. uzvaru pēc kārtas, un Itālijas tenisists Janiks Siners.

Desmitkārtējais turnīra uzvarētājs Džokovičs ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:3), 4-6, 6-2, 6-3 pieveica Teiloru Fricu (ATP 12.) no ASV un cīņā par vietu finālā tiksies ar Janiku Sineru (ATP 4.), kurš ceturtdaļfinālā ar 6-4, 7-6 (7:5), 6-3 pārspēja krievu Andreju Rubļovu (ATP 5.). Itālijas tenisists Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālu sasniedza pirmo reizi karjerā.

Džokovičs sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā nav zaudējis kopš 2018. gada, bet 2022. gadā sacensības viņam nācās izlaist.

Rīt atlikušajos ceturtdaļfināla mačos divkārtējais turnīra finālists krievs Daniils Medvedevs (ATP 3.) tiksies ar poli Hubertu Hurkaču (ATP 9.), bet pasaules ranga otrā rakete spānis Karloss Alkarass mēros spēkus ar Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu (ATP 6.).

Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensības norisināsies līdz 28. janvārim.