Hokejs
2024. gada 19. janvāris, 07:37

VIDEO: Girgensons gūst vārtus "Sabres" uzvarā NHL spēlē; Bļugeram rezultatīva piespēle

Jauns.lv

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izcīnīja uzvaru.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Čikāgas "Blackhawks" vienību.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 13 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā guva vienus vārtus, piecreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latvijas hokejists guva pirmos "Sabres" vārtus otrās trešdaļas vidū, izceļoties ar precīzu metienu ceturto reizi šosezon.

Trešā perioda ievadā pēc spēlētām nepilnām trīs minūtēm Džons Džeisons Peterka dubultoja mājinieku pārsvaru, bet vēl trīs minūtes vēlāk vairākumā viesu vārtos ripu raidīja Rasmuss Dālins.

Bufalo komandas vārtsargs Uko Peka Lūkonens atvairīja visus 19 pretinieku metienus, aizvadot otro "sauso" spēli pēc kārtas. "Blackhawks" vārtsargs Arvids Soderbloms tika galā ar 28 ripām.

"Sabres" ar 44 punktiem 45 spēlēs ieņem 14. vietu Austrumu konferencē un nākamo maču aizvadīs sestdien, savā laukumā uzņemot Tampabejas "Lightning".

Tikmēr Teodors Bļugers tika pie rezultatīvas piespēles, kamēr viņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" izcīnīja sesto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs.

"Canucks" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pārspēja Arizonas "Coyotes".

Bļugers uz ledus bija 16 minūtes un 43 sekundes, no kurām 26 sekundes spēlēja vairākumā un minūti un piecas sekundes mazākumā. Viņš atzīmējās statistikā arī ar vienu metienu pa vārtiem, vienu spēka paņēmienu, diviem bloķētiem metieniem, uzvarēja astoņos no 13 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pirmajā trešdaļā pēc spēlētām nepilnām 17 minūtēm mājiniekus vadībā izvirzīja Elīass Petešons, gūstot vārtus vairākumā, taču pēc mazāk nekā divām minūtēm viesi izlīdzināja rezultātu, precīzam esot Trevisam Dermotam.

Savukārt otrās trešdaļas pēdējā minūtē "Canucks" uzvaru nesošos vārtus pēc Bļugera un Nila Hoglandera piespēlēm guva Dakota Džošua.

Vankūveras komandas vārtos Tačers Demko atvairīja 20 metienus, kamēr viesu "Coyotes" vārtsargs Konors Ingrems tika galā ar 24 ripām.

"Canucks" ar 64 punktiem 45 mačos ir Rietumu konferences līdervienība un nākamo spēli Savukār Edmontonas "Oliers" izcīnīja 12. uzvaru pēc kārtas, kamēr citās spēlēs ar "hat-trick" izcēlās Ostons Metjūss, Davids Pastrņāks un Timotijs Līfs Ošī, kaldinot savu pārstāvēto komandu panākumus.

"Oilers" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (0:2, 3:0, 1:0) guva uzvaru pār Sietlas "Kraken", kas piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas.

Edmontonas vienībā Leons Draizaitls izcēlās ar vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm, divus vārtus guva Vorns Fogels, bet divus (1+1) punktus iekrāja Zeks Haimens. Savukārt Konors Makdeivids šajā mačā uzvarētāju rindās tika pie rezultatīvas piespēles, pagarinot savu rezultativitātes sēriju līdz 12 spēlēm.

Citā mačā Metjūsa pārstāvētā Toronto "Maple Leafs" izbraukumā ar 4:3 (1:2, 3:1, 0:0) uzvarēja Kalgari "Flames", viesiem pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Metjūzs trīs precīziem metieniem pievienoja rezultatīvu piespēli, pa divām rezultatīvām piespēlēm iekrāja Viljams Nīlanders un Pontuss Holmbergs, bet vienu ripu mājinieku vārtos raidīja Mičels Mārners.

Savukārt Pastrņāks ar trīs vārtiem kaldināja Bostonas "Bruins" uzvaru, bostoniešiem savā laukumā ar 5:2 (3:1, 0:1, 2:0) pārspējot Kolorādo "Avalanche".

"Bruins" izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas, Pastrņāka "hat-trick" vienu precīzu metienu pievienoja Jakubs Lauko un Džeiks Debrasks, kura kontā arī viena rezultatīva piespēle.

Vēl Vašingtonas "Capitals", Ošī izceļoties ar trīs vārtiem, mājās ar rezultātu 5:2 (1:1, 2:0, 2:1) bija pārāka pār Sentluisas "Blues", kurā savulaik karjeras sākumā spēlēja pats Ošī.

Vašingtonas vienības labā vēl pa vieniem vārtiem guva Nikolā Obē-Kubēls un Dilans Stroms, kurš arī pievienoja vienu rezultatīvu piespēli.