foto: REUTERS/SCANPIX
Portāls: Jasikēvičs Žagara atgriešanos laukumā prognozē šosezon
Latvijas basketbolists Artūrs Žagars.
Basketbols
2024. gada 18. janvāris, 23:40

Portāls: Jasikēvičs Žagara atgriešanos laukumā prognozē šosezon

Jauns.lv/LETA

Stambulas "Fenerbahce" galvenais treneris lietuvietis Šarūns Jasikēvičs Latvijas basketbolista Artūra Žagara atgriešanās laukumā prognozē jau šosezon, vēsta tīmekļa vietne "BasketNews.com".

Basketbola ziņu portāls citē Jasikēviču, kurš saka, ka Žagars "noteikti šosezon spēlēs".

"Viņš nemaz nav tik tālu no atgriešanās laukumā," saka treneris.

Jau ziņots, ka Žagars pirms oktobra vidū pārrāva kreisās kājas ceļgala iekšējās sānu saites.

Nedaudz vairāk nekā pēc nedēļas basketbolistam Stambulā tika veikta operācija, un "Fenerbahce", kura īpašumā ir Žagars, norādīja, ka latvietis rehabilitāciju veiks Turcijā, Stambulas vienības ārstu uzraudzībā, bet atlabšana no traumas prasīs vismaz piecus mēnešus.

Pēc izcilā snieguma Pasaules kausa izcīņā augusta un septembra mijā Žagars traumu 14.oktobrī guva Viļņas "Wolves" komandas rindās Lietuvas Basketbola līgas (LKL) spēlē.

Jasikēvičs, kurš ir ieradies Lietuvā, lai aizvadītu Eirolīgas 22.kārtas spēli ar Kauņas "Žalgiris", optimistiski raugās uz Žagara progresu.

"Viņa galda tenisa prasmes pagaidām ir diezgan iespaidīgas. Viņš ir viens no labākajiem ģērbtuvēs," ar humoru teica treneris.

"Vēl vairāk mani pārsteidza viņa pozitīvisms. Viņš ir patiesi jauks cilvēks, un es ļoti ceru, ka viņam izdosies spēlēt jau šosezon," prognozē Jasikēvičs.

"Pieļauju, ka viņš jau skrien, un varbūt būs laukumā pēc mēneša. Labā ziņa ir tā, ka trauma nav tik šausmīga, kā ārsti sākotnēji domāja," piebilst Stambulas kluba treneris.

Žagars demonstrēja izcilu sniegumu Pasaules kausa izcīņā, vidēji mačā gūstot 12,4 punktus, realizējot 55,6% divpunktu un 41,7% trīspunktu metienu un iekļūstot turnīra otrajā simboliskajā izlasē. Viņš arī izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas un sakrāja 7,4 rezultatīvas piespēles tikai vidēji 25 spēles minūtēs.

Žagars spēlē par piekto vietu ar Lietuvu laboja Pasaules kausa izcīņas vienas spēles rezultatīvo piespēļu rekordu, sakrājot 17 piespēles un apsteidza horvātu Toniju Kukoču, kurš bija rekordists ar 15 rezultatīvām piespēlēm.

Pēc izcilā snieguma Žagars parakstīja trīs gadu līgumu ar Eirolīgas lielklubu "Fenerbahce", bet 2023./2024.gada sezonā tika izīrēts ULEB Eirokausā spēlējošajai Viļņas "Wolves" komandai.

Žagars LKL spēlēs Viļņas komandas rindās aizvadīja četras spēles, kurās, pavadot laukumā vidēji 22 minūtes, izcēlās ar 12 punktiem, trim atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet ULEB Eirokausā vienā mačā bija laukumā 23 ar pusi minūtes, guva desmit punktus un četras reizes rezultatīvi piespēlēja.

Šī nav pirmā reize, kad Žagars saskaras ar atveseļošanās procesu, jo 2018.gada novembrī viņam tika veikta labās kājas potītes saišu operācija, nespēlējot līdz 2019.gada marta sākumam.

Pagājušajā sezonā latvietis pārstāvēja citu Lietuvas komandu Ķēdaiņu "Nevežis", bet pirms tam viņš kopš 2017.gada bija Spānijas kluba Badalonas "Joventut" sistēmā. Daļu no 2021./2022.gada sezonas saspēles vadītājs bija Vācijas basketbola bundeslīgas komandā Braunšveigas "Lowen".