foto: ZUMAPRESS.com
Ēkstrems uzvar "Dakaras" rallijreida astotajā posmā; kopvērtējumā Sainss atraujas
Zviedru autobraucējs Matīass Ēkstrems.
Citi sporta veidi
2024. gada 15. janvāris, 17:18

Ēkstrems uzvar "Dakaras" rallijreida astotajā posmā; kopvērtējumā Sainss atraujas

Jauns.lv/LETA

Zviedrs Matīass Ēkstrems pirmdien bija ātrākais rallijreida "Dakara" astotajā posmā, bet kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja spānis Karloss Sainss.

Pirmdien rallijreida dalībnieki mēroja 678 kilometrus, no kuriem 458 kilometri bija ātrumposmi.

Ēkstrems ("Audi"), kurš uzvarēja arī prologā, finišu sasniedza pēc trim stundām 17 minūtēm un 15 sekundēm.

Rallijreida veterāns francūzis Stefans Petransels ("Audi") atpalika divas minūtes un 45 sekundes, bet trešais bija vēl viens Francijas pilots Gerlāns Šišerī ("Overdrive"), uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un desmit sekundes.

Kopvērtējumā vadībā joprojām ir Sainss ("Audi"), kurš pirmdien finišēja ceturtais un par 24 minūtēm un 47 sekundēm apsteidz francūzi Sebastjanu Lēbu ("Bahrain Raid Xtreme"), kurš pirmdien ieņēma desmito vietu, uzvarētājam zaudējot 11 minūtes.

Trešais, Sainsam zaudējot stundu 15 minūtes un 13 sekundes, ir brazīlietis Lukass Moraess ("Toyota Gazoo").

Motobraucējiem uzvaru posmā svinēja pagājušā gada uzvarētājs argentīnietis Kevins Benjavidess (KTM), kurš par 31 sekundi apsteidza brāli Lusiano Benavidesu ("Husqvarna") un par 87 sekundēm - francūzi Adrienu van Beverenu ("Monster Energy Honda").

Kopvērtējumā pirmo vietu saglabā Rikijs Brebeks no ASV ("Monster Energy Honda"), kura pārsvars pār botstvānieti Rosu Brenču ("Hero") ir palielinājies līdz 42 sekundēm, sportistiem posmā ieņemot attiecīgi septīto un astoto vietu. Trešo vietu ar četru minūšu un 21 sekundes atpalicību no līdera pēc pirmdienas posma saglabā Čīles motosportists Hosē Ignasio Florimo ("Honda"), kurš pirmdien ieņēma ceturto vietu.

Šī gada rallijreidā "Dakara" ir jāveic 7891 kilometrs, kas sadalīts prologā un 12 posmos.

"Dakaras" rallijreids norisinās 46. reizi. Pērn vieglo automašīnu klasē par pieckārtēju čempionu kļuva Kataras autosportists Nasers al Atija ("Toyota Gazoo"), bet motobraucēju ieskaitē pie sava otrā titula "Dakara" rallijreidā tika argentīnietis Kevins Benavidess (KTM).

Rallijreids no 1979. līdz 2007. gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008. gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.