foto: REUTERS/SCANPIX
Vimbldonas čempione Vondroušova zaudē "Australian Open" jau pirmajā kārtā; arī Osakai atgriešanās neizdodas
WTA ranga septītā rakete Markēta Vondroušova spēja uzvarēt vien trīs geimos.
Citi sporta veidi
2024. gada 15. janvāris, 10:55

Vimbldonas čempione Vondroušova zaudē "Australian Open" jau pirmajā kārtā; arī Osakai atgriešanās neizdodas

Jauns.lv/LETA

Zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā pirmdien piedzīvoja ar septīto numuru izsētā čehiete Markēta Vondroušova, kura pret kvalifikāciju pārvarējušo Ukrainas tenisisti Dajanu Jastremsku spēja uzvarēt vien trīs geimos.

Pagājušās sezonas Vimbldonas čempione Vondroušova piekāpās ar 1-6, 2-6.

Pie panākuma pirmajā kārtā tika arī cita ukrainiete Eļina Svitoļina, kura ar 6-2, 6-2 pārspēja mājinieci Teilu Prestoni.

Pirmo kārtu pārvarēja arī ar ceturto numuru izsētā Korija Gofa no ASV, kura ar 6-3, 6-0 uzvarēja Annu Karolīnu Šmieldovu no Slovākijas, kamēr no izliktajām tenisistēm zaudējumu piedzīvoja krieviete Jekaterina Aleksandrova (17.) ar 2-6, 6-3 6-7 (9:11) atzīstot vācietes Lauras Zīgemundas pārākumu. Pagājušajā nedēļā Aleksandrova aizkļuva līdz Adelaidas turnīra pusfinālam, kur ar 2:6, 6:7 piekāpās nākamajai sacensību uzvarētājai Latvijas sportistei Aļonai Ostapenko.

Tikmēr Japānas tenisiste Naomi Osaka pirmdien Melburnā savā pirmajā "Grand Slam" turnīrā kopš 2022. gada cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Pasaules rangā 831. vietu ieņemošā tenisiste ar 4-6, 6-7 (2:7) zaudēja turnīrā ar 16.numuru izsētajai Francijas tenisistei Karolīnai Garsijai (WTA 19.), kura pagājušajā nedēļā Adelaidas turnīrā trīs setos zaudēja Ostapenko.

Visa mača laikā bija tikai viens geims, kurā neuzvarēja servējusī tenisiste, Osakai piekāpjoties pirmā seta piektajā geimā.

Osaka, kura ir uzvarējusi četros "Grand Slam" turnīros, 2022. gada septembrī atteicās no dalības tenisa sacensībās, pamatojot to ar bažām par garīgo veselību.

Pēc meitiņas Šai piedzimšanas jūlijā viņa nolēma atgriezties kortos 2024. gada sezonā.

"Viņa ir daudz pārdzīvojusi, bet es ļoti priecājos viņu atkal redzēt kortā un ceru, ka viņa tagad varēs izbaudīt tenisu un izjust prieku," par pretinieci teica Garsija.

"Sešus mēnešus pēc dzemdībām viņa jau spēlē pārsteidzoši labi, tāpēc mums ir jāuzmanās," piebilda francūziete.

Osakas vienīgās sacensības pirms Austrālijas atklātā čempionāta bija šomēnes Brisbenas turnīrā Austrālijā, otrajā kārtā zaudējot čehietei Karolīnai Plīškovai.

"Es spēlēju tenisu šāda veida mačiem," pēc spēles teica Osaka. "Šī bija mana pirmā reize Grand Slam" turnīrā pēc tik ilgiem laikiem, aizvadot otro maču pēc pauzes. Tāpēc esmu sajūsmā par to."

"Tās būs atmiņas, ko atcerēšos daudzus gadus. Tāpēc, uzvarot vai zaudējot, gribēju priecāties un izdzīvot spēli maksimāli," teica 2019. un 2021. gada Austrālijas čempione.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Austrālijas atklātais čempionāts Melburnā norisināsies līdz 28. janvārim.