foto: imago/PanoramiC
Lēbs uzvar rallijreida "Dakara" garākajā posmā un pietuvojas līderim Sainsam
Sebastjans Lēbs ķiverē un saulebrillēs.
Citi sporta veidi
2024. gada 14. janvāris, 18:06

Lēbs uzvar rallijreida "Dakara" garākajā posmā un pietuvojas līderim Sainsam

Jauns.lv/LETA

Francūzis Sebastjans Lēbs svētdien bija ātrākais rallijreida "Dakara" septītajā posmā un kopvērtējumā pietuvojās pašreizējam līderim spānim Karlosam Sainsam.

Pēc vienas dienas atpūtas svētdien rallijreida dalībnieki mēroja 873 kilometrus, no kuriem 483 kilometri bija ātrumposmi.

Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme"), kurš uzvarēja arī sestajā posmā, finišu sasniedza pēc četrām stundām 56 minūtēm un 39 sekundēm.

Atpaliekot septiņas minūtes un sešas sekundes, otrajā vietā viņam sekoja Brazīlijas pārstāvis Lukass Moraess ("Toyota Gazoo"), bet katarietis Nasers al Atija ("Nasser") piekāpās nepilnas desmit minūtes un noslēdza labāko trijnieku, ar kura uzreiz palika Sainss ("Audi").

Desmitniekā iekļuva arī lietuviešu pilots Vaidots Žaļa ("X-Raid Arijus"), bet zviedrs Matīass Ēkstrems ("Audi"), kurš pirms šī posma kopvērtējumā atradās otrajā pozīcijā, tehnisku problēmu dēļ zaudēja pozīciju un izstājās.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabā Sainss, kurš par 19 minūtēm ir priekšā Lēbam. Labāko trijnieku, atpaliekot par vairāk nekā stundu, noslēdz Moraess.

Motobraucējiem uzvaru posmā svinēja čīlieti Hosē Korneho ("Monster Energy Honda"), finišējot pēc piecām stundām 18 minūtēm un 33 sekundēm.

Otro vietu ieņēma Argentīnas pārstāvis Lusjans Benjavidess ("Husqvarna") atpalika trīs minūtes un 12 sekundes un bija otrais, kamēr pagājušā gada uzvarētājs Kevins Benjavidess (KTM), zaudējot vēl 20 sekundes, ierindojās trešajā pozīcijā.

Kopvērtējumā pirmo vietu saglabā Rikijs Brebeks no ASV ("Monster Energy Honda"), taču viņa pārsvars pār botstvānieti Rosu Brenču ("Hero") ir tikai viena sekunde. Trešajā vietā ar nepilnu septiņu minūšu deficītu atrodas Korbeho.

Šī gada rallijreidā "Dakara" ir jāveic 7891 kilometrs, kas sadalīts prologā un 12 posmos.

"Dakaras" rallijreids norisinās 46.reizi. Pērn vieglo automašīnu klasē par pieckārtēju čempionu kļuva Kataras autosportists Nasers al Atija ("Toyota Gazoo"), bet motobraucēju ieskaitē pie sava otrā titula "Dakara" rallijreidā tika argentīnietis Kevins Benjavidess (KTM).

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.