foto: REUTERS/SCANPIX
Karjeru beidz viena no Latvijas visu laiku izcilākajām vieglatlētēm Saidī-Ndure
Madara Saidī-Ndure joprojām ir Latvijas rekordiste šķēpmešanā.
Citi sporta veidi
2024. gada 11. janvāris, 12:19

Karjeru beidz viena no Latvijas visu laiku izcilākajām vieglatlētēm Saidī-Ndure

Jauns.lv/LETA

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Saidī-Ndure (iepriekš - Palameika) noslēgusi profesionālo karjeru, vēsta tīmekļa vietne Delfi.lv.

Saidī-Ndures lēmumu beigt karjeru portālam Delfi.lv apstiprināja viņas tēvs un treneris Gints Palameiks, kā galveno iemeslu norādot veselības problēmas.

Šķēpmetēja Saidī-Ndure karjeras laikā startēja piecos Eiropas čempionātos un 2014. gadā Cīrihē ar 62,04 metru tālu raidījumu izcīnīja ceturto vietu. Viņa arī sacentās sešos pasaules čempionātos, labāko rezultātu sasniedzot 2011. gadā, kad latviete ierindojās 11. pozīcijā, un startēja trīs olimpiskajās spēlēs.

Tāpat Saidī-Ndure Eiropas U-23 čempionātos tikusi pie bronzas un zelta godalgas.

Viņai arī pieder Latvijas rekords šķēpmešanā sievietēm, kuru viņa sasniedza 2016. gadā, "Dimanta līgas" posmā raidot šķēpu 66,18 metrus tālu.

Vēl pagājušajā sezonā Saidī-Ndure startēja vairākās sacensībās gan Latvijā, gan ārzemēs.

Tāpat "Delfi.lv" vēsta, ka sportistes karjeru, visticamāk, grasoties beigt Latvijas rekordiste septiņcīņā Laura Ikauniece, kura gan vēl nav oficiāli paziņojusi par to paziņojusi. Ikauniece pēc ilgstošas rehabilitācijas 2022. gadā atgriezās sacensību apritē, taču viņai neizdevās izpildīt Eiropas čempionāta kvalifikāciju un pēc tam viņa vairs nav startējusi, jo pārcieta vēl vienu ceļgala operāciju.

Pēc portāla Jauns.lv rīcībā esošās informācijas, Ikauniece pašlaik Igaunijā sākusi darboties arī treneres arodā.

Pati sportiste savos sociālo tīklu kontos bija visai pārsteigta par Latvijas medijos publicēto informāciju, ka viņa noslēgusi savu karjeru, liekot noprast, ka tas viņai vēl neesot padomā.

foto: REUTERS/SCANPIX
Pēc Lauras Ikaunieces ierakstiem sociālajos tīklos jāsecina, ka runas par viņas sportistes karjeras noslēgšanu ir pāragras.

Ikauniece ir 2015. gada pasaules čempionāta Pekinā bronzas medaļniece un 2012. gada Eiropas meistarsacīkšu sudraba ieguvēja. Viņa ir startējusi divās olimpiskajās spēlēs un 2016. gadā Riodežaneiro Latvijas sportiste izcīnīja ceturto vietu.

Ikauniecei pieder Latvijas rekords septiņcīņā (6815 punkti) un pieccīņā telpās (4701 punkti).