foto: Getty Images via AFP
Bļugeram rezultatīva piespēle "Canucks" uzvarā pār "Rangers"
Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers.
Hokejs
2024. gada 9. janvāris, 07:41

Bļugeram rezultatīva piespēle "Canucks" uzvarā pār "Rangers"

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers pirmdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, palīdzot Vankūveras "Canucks" komandai viesos pieveikt Austrumu konferences līderi Ņujorkas "Rangers" vienību.

"Canucks" izbraukumā bija pārāki ar 6:3 (3:1, 2:1, 1:1), tiekot pie trešās uzvaras pēdējās četrās spēlēs, bet Bļugers ar rezultatīvu piespēli mača 36. minūtē palīdzēja Elīasam Petersonam gūt komandas ceturtos vārtus.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 35 sekundes, no kurām minūti un 45 sekundes spēlēja mazākumā. Bļugers trīsreiz meta pa vārtiem, uzvarēja sešos no 16 iemetieniem un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas uzbrucējs pie vismaz viena rezultativitātes punkta ticis desmit no pēdējām 11 spēlēm, bet šosezon kopumā 26 mačos sakrājis 16 (5+11) punktus, deviņas soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +6.

Uzvarētāju sastāvā Petersons sakrāja četrus (2+2) punktus, divus vārtus guva Nils Hoglanders, 1+2 savā kontā ierakstīja Broks Besers, vēl vienus vārtus guva Džonatans Taners Millers, bet Filips Hroneks tika pie divām rezultatīvām piespēlēm

"Rangers" sastāvā divi vārti Vinsenta Tročeka kontā, Artēmijs Panarins tika pie 1+1, bet divas rezultatīvas piespēles atdeva Aleksis Lafrenjē.

"Canucks" ar 55 punktiem 40 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē un visā līgā, bet "Rangers" ar 54 punktiem 39 spēlēs noslīdēja uz otro vietu Austrumu konferencē.

Nākamo maču Vankūveras komanda aizvadīs otrdien viesos pret Ņujorkas "Islanders", kuri Austrumu konferencē ar 46 punktiem 39 spēlēs ieņem sesto vietu.

Tikmēr savu pirmo sauso spēli NHL pirmdien aizvadīja Dalasas "Stars" vārtsargs Metjū Marejs, palīdzot savai vienībai ar 4:0 (1:0, 0:0, 3:0) viesos pieveikt Minesotas "Wild" komandu.

25 gadus vecajam kanādiešu vārtsargam šī bija pirmā spēle NHL šosezon un ceturtais mačs līgā karjerā. Viņš tika galā ar visiem 23 metieniem, liekot "Wild" piedzīvot piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs.

Nedraftētais Marejs šosezon 13 spēles aizvadīja Amerikas hokeja līgā (AHL) Teksasas "Stars" sastāvā, tiekot pie astoņām uzvarām, viena "sausā" mača un 90,8% atvairītu metienu.

Vārtsargs "Stars" sistēmai pievienojās pirms diviem gadiem, pirms tam piecas sezonas spēlējot Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā. Pagājušajā sezonā viņam trīs spēles NHL un 34 mači AHL.

"Stars" rindās ar 1+1 izcēlās Tailers Segins un Rope Hincs, bet vēl pa vārtiem guva Radeks Faksa un Džeisons Robertsons.

Citā mačā pie uzvaras pēcspēles metienu sērijā tika Kolorādo "Avalanche", kas savā laukumā ar 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0)  pārspēja Austrumu konferences līderi Bostonas "Bruins".

Mājinieku rindās vārtus guva Miko Rantanens, Logans O'Konors un Semjuels Malinskis, bet pie rezultatīvas piespēles tika Neitans Makinons, pie rezultativitātes punktiem tiekot jau 22. spēli pēc kārtas savā laukumā. Garāka sērija "Avalanche" vēsturē ir vien Džo Sakikam (23 mājas mači pēc kārtas).

Viesu rindās divi precīzi metieni padevās Bredam Maršānam, bet vienus vārtus guva Džons Bīčers.

Vienīgais precīzais pēcspēles metiens mājinieku uzbrucēja Valērija Ņičuškina kontā.

Tikmēr zaudējumu savā laukumā pirmdien piedzīvoja Filadelfijas "Flyers", kas ar 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) piekāpās Pitsburgas "Penguins" hokejistiem.

Uzvarētāju sastāvā 1+1 sakrāja Jevgēņijs Malkins, bet vēl pa vārtiem guva Čads Rūvedels, Ēriks Karlsons un Rikards Rakels.

"Flyers" vienīgos vārtus guva Ouens Tipets, bet komanda piedzīvoja jau piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs.