foto: Getty Images via AFP
VIDEO: NHL līdere "Jets" turpina uzvaru sēriju; "Blackhawks" bez Bedārda tiek pie uzvaras
Komandas biedri sveic dāņu hokejistu Nikolaju Ēlersu.
Hokejs
2024. gada 8. janvāris, 11:29

VIDEO: NHL līdere "Jets" turpina uzvaru sēriju; "Blackhawks" bez Bedārda tiek pie uzvaras

Jauns.lv/LETA

Pārliecinošu uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien guva Vinipegas "Jets" vienība, kas viesos ar 6:2 (1:0, 2:1, 3:1) pārspēja Arizonas "Coyotes" komandu.

Līgas līdere "Jets" tika pie sestās uzvaras pēc kārtas un izcīnīto punktu sēriju pagarīnāja līdz 12 mačiem.

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Marks Šaiflī, Nikolajs Ēlers iekrāja 1+1, bet vēl pa vārtiem guva Vladislavs Namestņikovs, Ādams Lorijs un Kouls Perfeti. Mājinieku sastāvā precīzi bija Niks Šmalcs un Dilans Ginters.

"Jets" šosezon 39 spēlēs iekrājusi 56 punktus un ir gan Rietumu konferences, gan visas līgas līdere. Tuvākās sekotājas Ņujorkas "Rangers" un Bostonas "Bruins", kas ir pirmās divas Austrumos, iekrājušas pa 54 punktiem 38 mačos.

Citā svētdienas spēlē Čikāgas "Blackhawks" savā laukumā ar 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) pieveica Kalgari "Flames" hokejistus.

Uzvarētāju rindās ar 2+1 izcēlās Kolins Blekvels, pie 1+1 tika Ņikita Zaicevs, bet vēl vienus vārtus guva Filips Kurašovs. Mājiniekiem šajā mačā nevarēja palīdzēt iepriekšējā spēlē žokli lauzušais pagājušā gada drafta pirmais numurs Konors Bedārds.

"Flames" rindās divus vārtus guva Nazīms Kadri, bet viens precīzs metiens Endrū Mandžapanes rēķinā.

Pie uzvaras savā laukumā tika arī Vašingtonas "Capitals", kas ar 4:3 (0:0, 2:2, 2:1) pārspēja Losandželosas "Kings" vienību.

Mājinieku sastāvā Nikolā Obē-Kubēls izcēlās ar 1+2, Džons Karlsons un Niks Dauds pievienoja pa 1+1, bet vēl vienus vārtus guva Dilans Stroms. "Kings" rindās divi vārti Kevinam Fialam, bet vieni - Adrianam Kempem.

Savukārt zaudējumu savā laukumā svētdien piedzīvoja Anaheimas "Ducks", kas ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) piekāpās Detroitas "Red Wings" vienībai.

"Ducks" rindās abus vārtus guva Trevors Zīgrass, bet viesus sastāvā precīzi meta Dilans Larkins, Džo Veleno un Maikls Rasmusens, kurš uzvaru savai komandai nodrošināja 67 sekundes pirms pamatlaika beigām.