foto: AFP/Scanpix
Maira Brieža skandalozākās cīņas “upuris” saņem bargu sodu
Kšištofs Glovackis ar WBO pasaules čempiona jostu.
Citi sporta veidi
2024. gada 4. janvāris, 11:44

Maira Brieža skandalozākās cīņas “upuris” saņem bargu sodu

Jauns.lv

Bijušais pasaules čempions boksā WBO versijā pusvieglajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) polis Kšištofs Glovackis saņēmis gala lēmumu no Apvienotās Karalistes antidopinga aģentūras (UKAD), kas noteikusi sportistam četru gadu diskvalifikāciju.

37 gadus vecajam Glovackim no 2023. gada aprīļa spēkā bija pagaidu diskvalifikācija pēc dopinga analīzēs uzrādītiem anaboliskajiem steroīdiem. UKAD lēmusi, ka Kšištofa Glovacka diskvalifikācija būs spēkā līdz 2027. gada 5. aprīlim. Aizliegtā viela - boldenons - tika atrasta urīna paraugā, kas tika ņemts pēc poļu boksera zaudējuma Ričardam Riakporam Mančestrā 2023. gadā.

Kopš tā laika Glovackis kopā ar savu komandu centās aizstāvēt savu nevainību, apgalvojot, ka aizliegtas vielas nav lietojis. Oktobrī Glovackis spēra vēl vienu soli tālāk, un viņa juridiskajai komandai izdevās panākt, ka lietu izskatīja neatkarīga tiesa. Trīs mēnešus vēlāk spriedums poļu sportistam ļoti nepatīkams – četru gadu diskvalifikācija.  

foto: Ieva Makare/LETA
Maira Brieža trāpīgs sitiens Glovackim.

FOTO: Briedis noliek gar zemi Glovacki, kļūst par čempionu un bildina mīļoto

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" nokautēja poli Kšištofu Glovacki un savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa organizācijas (WBO) ...

gallery icon

Sarunā ar portālu Przegladsportowy.pl Glovackis toreiz neslēpa vilšanos par cīņas iznākumu, tomēr viņš cerēja aizvadīt vēl vienu cīņu ar Briedi, kas gan paša izvēles dēļ tā arī nenotika.

"Kā gan man justies pēc kaut kā tāda, kas notika Rīgā? Situācija ir slikta, un arī skumja, jo tā tam nevajadzēja būt. Par to visu biju ļoti dusmīgs. Ko gan vairāk varu teikt?" jautāja Glovackis, kurš tikai daļēji atceras, kas ringā noticis otrajā un trešajā raundā. "Pēc tam, kad Briedis iesita ar elkoni, man bija ļoti grūti. Pēc otrā raunda man ausīs pamatīgi zvanīja, bet to, kas notika pēc tam, es neatceros. Žoklis vēl joprojām sāp pamatīgi. Šeit nav nekā uzjautrinoša. Nevaru muti atvērt plaši un pat nevaru normāli parunāt."

Polijas bokseris karjeras sākumā nodarbojies arī ar aikido un karatē, bet no 13 gadu vecuma pilnībā pievērsās boksam. Glovackis  kopumā aizvadījis 125 amatieru cīņas, izcīnot 103 uzvaras, 19 zaudējumus un 3 neizšķirtus. Pie profesionāļiem viņš debitēja 2008. gadā un piedalījies 36 cīņās, kurās izcīnījis 32 uzvaras. Vienīgie četri zaudējumi pret Oleksandru Usiku, Briedi, Lorensu Okoliju un Riakporu.