Citi sporta veidi
2024. gada 4. janvāris, 00:36

Pelnrušķīte debijā tomēr nekļuva par princesi — 16 gadu vecais šautriņu mešanas brīnumbērns finālā izlaiž no rokām lielu pārsvaru

Jauns.lv

Anglis Lūks Hamfrīzs aizraujošā cīņā izcīnīja savu pirmo PDC šautriņu mešanas pasaules čempiona titulu, finālā ar 7-4 pārspējot 16 gadus jauno brīnumbērnu Lūku Litleru.

Turnīra galvenais favorīts, 28 gadus vecais Hamfrīzs, kurš otrdien kļuva par pasaules ranga līderi, pusfinālā ar 6-0 sakāva Skotu Viljamsu, kurš pirms tam bija izrēķinājies ar pašu Maiklu van Gervenu, un arī finālu sāka ļoti pārliecinoši, viegli uzvarot pirmo setu. Litlers, kurš pusfinālā ar 6-2 neatstāja cerības 2018. gada čempionam Robam Krosam, atguvās un no 1-2 panāca 4-2 un bija nieka viena trāpījuma attālumā no šķietami drošā 5-2.

Šajā brīdī izpaudās Hamfrīza pieredze un aukstasinība, spējot pilnībā lauzt spēles gaitu un uzvarēt piecus setus pēc kārtas, tādējādi papildus čempiona titulam nopelnot pusmiljona mārciņu naudas balvu. Savu statusu viņš apliecinājis nu jau ar četrām uzvarām pēdējos piecos televīzijā translētajos PDC (Profesionālā šautriņu mešanas korporācija) turnīros.

Tomēr nav jāšaubās, ka Litleram būs visas iespējas savas karjeras laikā izcīnīt daudzus čempiona titulus, galu galā, viņš trenējas jau no tāda vecuma, kad vēl lietoja pamperus!

Vēl vairāk, viņam jau 14 gadu vecumā izdevās izcīnīt šautriņu metēju "svēto Grālu", proti, pabeigt partiju, izmantojot nieka deviņas šautriņas.

Viņš jau ir pārspējis Kērka Šeperda sasniegumu, kurš 2008. gadā iekļuva pasaules čempionāta finālā 21 gada un 88 dienu vecumā, un pietrūka aukstasinības, lai pārspētu van Gervena rekordu — 24 gadu vecumā kļūt par čempionu. Vai viņam izdosies šo sasniegumu pārspēt, rādīs laiks.

Vismaz mediju ievērību un skatītāju sirdis Litlers ir ieguvis — viņa pusfināla spēle bija “Sky” translēto šautriņu mešanas turnīru auditorijas rekords, 2,32 miljoniem skatītāju pārliecinoši pārspējot 2015. gada finālu, kad gigantu, divkārtējā pasaules čempiona Garija Andersona un visu laiku labākā šautriņu metēja, 16 reižu čempiona Fila Teilora spēkošanos noskatījās 1,65 miljoni.