foto: AFP/Scanpix
Ostapenko jauno gadu sāk WTA ranga 12. pozīcijā
Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2024. gada 1. janvāris, 19:08

Ostapenko jauno gadu sāk WTA ranga 12. pozīcijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, ir pakāpusies par vienu pozīciju un ieņem 12. vietu.

Ostapenko jauno sezonu sāks šonedēļ, piedaloties Brisbenas "WTA 500" sērijas turnīrā.

Tikmēr Darja Semeņistaja ir zaudējusi četras vietas un ieņem 144. pozīciju, savukārt kāpumi ir Diānai Marcinkēvičai par 37 vietām (309.) un Danielai Vismanei - par septiņām (368.). Par četrām pozīcijām atkāpusies Anastasija Sevastova (665.), sešas pozīcijas atguvusi Kamilla Bartone (799.), savu vietu nemaina Anna Ozerova (1047.), bet kritumi par divām un trīs ailītēm ir Margaritai Ignatjevai (1153.) un Valērijai Karginai (1225.).

Līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, aiz kuras ierindojas Baltkrievijas tenisiste Arina Sabaļenka un amerikāniete Korija Gofa. Jeļena Ribakina no Kazahstānas ir ceturtā, ASV sportiste Džesika Pegula - piektā. Sestā ir tunisiete Onsa Žabēra, septītā - Markēta Vondroušova no Čehijas. Tālāk vietām rangā apmainījušās grieķiete Marija Sakari un čehiete Karolīna Muhova, bet labāko desmitnieku arī šonedēļ noslēdz vēl viena Čehijas spēlētāja Barbora Krejčīkova.

Dubultspēļu rangā Ostapenko atguvusi divas pozīcijas un ir 34., Vismane nemainīgi ieņem 181. vietu, Darja Semeņistaja atkāpusies par divām pozīcijām (198.), bet kāpumi ir par astoņām vietām Marcinkēvičai (221.) un par 214 - Bartonei (525.). Savas pozīcijas nemaina Ignatjeva (716.) un Kargina (1416.), bet kritumi ir Ozerovai par trīs pozīcijām (1105.) un Marijai Semeņistajai par divām ailītēm (1517.).

Tikmēr Miķelis Lībietis jaunākajā ATP dubultspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, savu pozīciju nemaina un ir 153.vietā.

Par pozīciju pakāpies Roberts Štrombahs (550.), bet kritumi par divām, trīs un četrām vietām ir Mārtiņam Rocēnam (1378.), Kārlim Ozoliņam (1516.) un Robertam Jaricevskim (2267.).

Vienspēlēs Latvijas pirmais numurs ir Štrombahs, kurš par vienu pozīciju pakāpies uz 345. vietu, gandrīz gadu nespēlējušais Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Ernests Gulbis zaudējis vienu pozīciju (897.), Ozoliņš ir par piecām ailītēm zemāk (1047.), bet Rocēns - par trim (1754.).

ATP ranga pirmajā simtniekā izmaiņas nav notikušas, un pasaules pirmā rakete joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, kurš apsteidz spāni Karlosu Alkarasu un Krievijas sportistu Daniilu Medvedevu. Ceturtais arī šajā nedēļā ir itālis Janiks Siners, piekto vietu saglabā Krievijas pārstāvis Andrejs Rubļovs, sesto - grieķis Stefans Cicips, septītais ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, astotais - dānis Holgers Rūne, devītais - polis Huberts Hurkačs un desmitais - Teilors Frics no ASV.