foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Girgensonam aktīvs sniegums atgriešanās spēlē, "Sabres" piedzīvojot zaudējumu "Senators"
Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons.
Hokejs
2024. gada 1. janvāris, 13:42

Girgensonam aktīvs sniegums atgriešanās spēlē, "Sabres" piedzīvojot zaudējumu "Senators"

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien pēc 17 maču izlaišanas atgriezās laukumā, Bufalo "Sabres' komandai piedzīvojot zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

"Sabres" viesos ar rezultātu 1:5 (1:2, 0:2, 0:1) atzina Otavas "Senators" pārākumu.

Girgensons ķermeņa lejasdaļas traumu guva 24. novembra spēlē ar Pitsburgas "Penguins". Šosezon viņš 21 mačā guvis divus vārtus un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -3.

Atgriešanās spēlē latvietis uz ledus bija deviņas minūtes un 26 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus, uzvarēja divos no trīs iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. 

"Sabres" komandā vārtus guva Teidžs Tompsons, bet vārtsargs Devons Levi atvairīja 26 metienus. 

Otros vārtos Antons Forsbergs tika galā ar 45 metieniem. Otaviešiem savus pirmos vārtus sezonā guva Zeks Makevens un Marks Kasteliks, tāpat izcēlās Dominiks Kubalīks, Džeikobs Čikrens un Artjons Zubs.

"Sabres" ar 34 punktiem 38 spēlēs ir 14. vietā Austrumu konferencē, bet "Senators" ar 28 punktiem 32 mačos ir divas vietas zemāk un aizņem pēdējo pozīciju.

Bufalo hokejisti paliks Kanādā un otrdien cīnīsies ar Monreālas "Canadiens".

Tikmēr Vorens Fogels un Meisons Māršments izcēlās ar attiecīgi pieciem un četriem rezultativitātes punktiem Edmtontonas "Oilers" un Dalasas "Stars" uzvarās.

Edmontonieši viesos ar rezultātu 7:2 (2:1, 3:0, 2:1) uzvarēja Anaheimas "Ducks" komandu.

Fogels šajā mačā izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm, pirmo reizi karjerā vienā spēlē iekrājot piecus punktus. Vārti un divas rezultatīvas piespēles bija Leonam Draizaitlam un Dernelam Nērsam.

Konors Makdeivids asistēja vienā vārtu guvumā un tagad viņš ir tikai divu punktu attālumā, lai sasniegtu karjerā iekrāto 900 punktu robežu.

Savukārt dalasieši mājās ar rezultātu 8:1 (3:0, 2:0, 3:1) sagrāva Čikāgas "Blackhawks", kas viesos piedzīvojusi 11 zaudējumus pēc kārtas. Māršments šajā cīņā guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bet vārti un divas piespēles bija Taileram Seginam.

Citā mačā vārtsargs Marks Andrē Flerī sasniedza 1000 aizvadīto spēļu robežu, taču neglāba savu komandu no zaudējuma, Minesotas "Wild" mājās ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:1, 1:2) piekāpjoties Vinipegas "Jets". No vārtsargiem vēl vairāk spēļu ir karjeru beigušajiem Martinam Brodēram (1266), Roberto Luongo (1044) un Patrikam Ruā (1029).

NHL regulārajā čempionātā komandas līdz 18. aprīlim aizvadīs 82 spēles.