Hokejs
2023. gada 29. decembris, 08:15

VIDEO: Bļugers gūst vienīgos vārtus "Canucks" zaudējumā un pietuvojas latviešu rekordam NHL

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā guva vārtus, pagarinot savu rezultativitātes sēriju līdz septiņām spēlēm, taču tas neglāba Vankūveras "Canucks" no neveiksmes.

"Canucks" savā laukumā ar rezultātu 1:4 (0:0, 0:3, 1:1) piekāpās Filadelfijas "Flyers" komandai.

Latvijas uzbrucējs tika pie rezultativitātes punkta septītajā spēlē pēc kārtas. Ja Bļugers gūs punktus arī nākamajā mačā, tad viņš atkārtos Latvijas hokejistu rekordu spēlēs pēc kārtas gūtajos punktos, ko 1993./94 un 1996./97. gada sezonās iespēja Sandis Ozoliņš.

Bļugers šajā mačā uz ledus bija 13 minūtes un 47 sekundes, no kurām minūti pavadīja vairākumā un vēl minūti un piecas sekundes mazākumā, un atzīmējās statistikā ar vienu metienu pa vārtiem, diviem spēka paņēmieniem, uzvarētiem sešiem no 14 iemetieniem, noslēdzot maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Otrajā periodā Filadelfijas vienībai izdevās gūt trīs vārtus nedaudz vairāk kā divu minūšu laikā. Vispirms vairākumā izcēlās Jegors Zamula, bet pēc tam vienādos sastāvos "Canucks" vārtos ripu raidīja Šons Volkers un Džoels Farabijs.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā "Canucks" hokejistiem izdevās pretuzbrukums, kuru pēc Kvinna Hjūza un Dakotas Džošoa piespēlēm ar precīzu metienu noslēdza Bļugers.

Nepilnas piecas minūtes vēlāk "Flyers" atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, kad mazākumā "Canucks" vārtsargu pārspēja Gārnets Hetavejs.

Vankūveras komandas vārtus sargāja Keisijs Desmits, kurš tika galā ar 21 metienu, kamēr otrā laukuma galā Samuels Ersons atvairīja vispirms 18 no 19 metieniem, un pēc tam trešā perioda ievadā viņu nomainīja Kārters Hārts, kurš atvairīja vēl astoņus metienus.

Bļugers šosezon piedalījies 22 spēlēs, kurās guvis 5 vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles.

"Canucks" ar 49 punktiem 36 mačos Rietumu konferencē ieņem pirmo vietu un nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad savā laukumā uzņems Otavas "Senators".

Tikmēr pagājušās sezonas čempione Vegasas "Golden Knights" ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē tika pie panākuma un pārtrauca četru zaudējumu sēriju, kamēr citā mačā "sauso" uzvaru izcīnīja Edmontonas "Oilers".

"Golden Knights" mājās ar rezultātu 3:2 (1:0, 2:1, 0:1) apspēlēja Losandželosas "Kings".

Pirmajā trešdaļā laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Džeks Aikels, kamēr otrā perioda ievadā "Golden Knights" pārsvaru dubultoja Maikls Amadio.

Otrās trešdaļas turpinājumā "Kings" pirmos vārtus guva Anže Kopitars, taču nepilnas divas minūtes vēlāk Viljams Kārlsons atjaunoja "Golden Knights" divu vārtu pārsvaru.

Sākoties pamatlaika pirmspēdējajai minūtei, Trevors Mūrs raidīja ripu mājinieku vārtos, taču atlikušajā spēles daļā "Golden Knights" vairs neielaida vārtus un nosargāja uzvaru.

Mājinieku vārtsargs Logans Tompsons tika galā ar 32 pretinieku metieniem, kamēr viesu vārtos Kems Telbots atvairīja 29 ripas.

Citā mačā "Oilers" izbraukumā ar rezultātu 5:0 (4:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Sanhosē "Sharks", kas piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas.

Edmontonas komandā ar diviem (1+1) punktiem izcēlās Zeks Haimens, Raiens Makleods un Evans Bušārs, kamēr pa reizei "Sharks" vārtsargu pārspēja Leons Draizaitls un Raiens Ņūdžents-Hopkinss.

"Oilers" vārtus sargāja Stjuarts Skiners, kurš, atvairot 25 metienus, aizvadīja otro "sauso" spēli šosezon. "Sharks" vārtos Magnuss Hrona pirmajā trešdaļā tika galā ar astoņiem no 12 metieniem, bet atlikušajā spēles daļā viņu nomainīja Kāpo Kehkenens, kurš atvairīja vēl 17 metienus.