foto: Hokeja skola "Rīga"
"Rīga" hokejisti zaudē lietuviešu komandai
HS "Rīga" zaudējums ar 3:4.
Hokejs
2023. gada 22. decembris, 21:29

"Rīga" hokejisti zaudē lietuviešu komandai

Jauns.lv/LETA

Hokeja skola "Rīga" (HS "Rīga") piektdien savā laukumā cieta zaudējumu "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē. HS "Rīga" ar 3:4 (0:1, 2:1, 1:2) zaudēja Lietuvas vienībai Elektrēnu "Airwell-Energija".

Dovīds Laimutis un Sergijs Lohačs izvirzīja viesus vadībā ar 2:0, bet izlīdzinājumu panāca Edvīns Bērziņš un Oskars Nils Briedis.

Tomēr pēdējā trešdaļā vēl divus vārtus guva Laimutis, pēdējos iemetot, kad vārtsargs bija devis vietu laukuma spēlētājam,  Elektrēnu vienībai panākot pārsvaru ar 4:2.

25 sekundes vēlāk, atkal spēlējot bez vārtsarga, vārtus mājiniekiem guva Roberts Jānis Polis, taču neizšķirtu panākt neizdevās.

Mājiniekiem trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja aizsargs Briedis.

Viesiem Laimutis piedalījās visu četru vārtu gūšanā (3+1), bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja aizsargs Lohačs (1+1) un Egidijus Binkulis (0+2).

Par komandu labākajiem spēlētājiem tika atzīti Briedis un Lohačs.

Mikus Vecvanags mājinieku vārtos atvairīja 24 no 27 metieniem, bet viesiem Maksims Duve tika galā ar 29 no 32 metieniem.

Turnīra tabulas līdere ar 38 punktiem 20 mačos ir "Zemgale"/LBTU, 34 punktus ir guvusi "Mogo"/LSPA, 28 punkti 21 spēlē ir Kurbads" hokejistiem, 24 punkti 20 mačos - "Prizma" vienībai, bet Hokeja skola "Rīga" ar 18 punktiem 17 cīņās atrodas sestajā vietā.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.