foto: ZUMAPRESS.com
Uzspēlēja pat NBA, bet tagad nonāks cietumā. Atklājas detaļas, kā basketbolists ar draudzeni plānoja un paveica šausminošu slepkavību
Šanss Komančs izvēlējies ne vien sabojāt savu basketbolista karjeru, bet arī dzīvi vispār.
Basketbols
2023. gada 20. decembris, 13:20

Uzspēlēja pat NBA, bet tagad nonāks cietumā. Atklājas detaļas, kā basketbolists ar draudzeni plānoja un paveica šausminošu slepkavību

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sakramento “Kings” fārmkluba Stoktonas “Kings” nu jau bijušais spēlētājs 27 gadus vecais Šanss Komančs pagājušajā nedēļā tika aizturēts aizdomās par cilvēka nolaupīšanu un noslepkavošanu. Basketbolists savu vainu prokuratūrai atzinis, turklāt pastāstījis šausminošas nozieguma detaļa.

23 gadus vecā Marajna Rodžersa Nevadas štatā bez vēsts pazuda 5. decembrī, bet viņas mirstīgās atliekas 10 dienas vēlāk tika atrastas ceļamalas grāvi Hendersonā tuksnešainā apvidū paslēptas zem akmeņu krāvuma.

Komančs bija devies uz Lasvegasu, lai netālu esošajā Hendersonā aizvadītu NBA G līgas spēli pret vietējo “Ignite” komandu. Pēc mača Komančs saticies ar savu bijušo draudzeni 19 gadus veco Sakari Harndenu. Abi iepazinušies pirms vairāk nekā gada kādā iepazīšanās portālā un ilgāku laiku abu starpā bija seksuālas attiecības. Neraugoties uz to, ka abi jau kādu laiku bija izšķīrušies, tomēr uzturēja kontaktus un pat sāka kopīgi plānot Marajnas Rodžersas nonāvēšanu.

Rodžersa, kuru “Sacramento Bee” min kā Nevada štatā seksa pakalpojumu nozarē strādājošo, bija sagājusi ragos ar Harndenu, kura tad ir bija slepkavības idejas ierosinātāja. Nelaiķe esot mēģinājusi no Hārndenas izspiest “Rolex” rokaspulksteni. Harndenas un Komanča “Telegram” sarakstē esot minēti arī plāni par neizsekojama šaujamieroča pirkšanu vai Rodžersas piedzirdīšanu un viņas dzēriena sazāļošanu. Tāpat Komanšs esot savam paziņam piedāvājis 3000 ASV dolāru par slepkavības izdarīšanu, tomēr nav saņēmis piekrišanu. Tad nu bijušie mīlnieki bija spiesti ķerties pie cita plāna.

Komanšs pēc spēles uzrakstījis Rodžersai un piedāvājis 1000 dolāru par perversām seksuālām attiecībām. Kāda draudzene atvedusi jauno sievieti uz tikšanos, kā jau bija darījusi vairākkārt iepriekš. Pēc dažām stundām viņa sākusi uztraukties, jo Marajna nedeva par sevi ziņu, kā allaž bija darījusi pēc šādiem randiņiem.

Uz tikšanos ar Rodžersu ieradās arī Harndena, bet Komanšs paziņojis, ka vēlas “perversu seksu” ar abām sievietēm kādā nomaļā strupceļā novietotajā automašīnā, par ko samaksās 1000 dolārus. Marajna tam piekritusi un basketbolists viņai sasējis rokas ar savilcēju.

Kā Komanšs stāsta policijai, tad viņš Rodžersu esot žņaudzis ar HDMI vadu, kamēr Harndena viņu smacējusi ar rokām, līdz sieviete vairs nereaģēja. Tad abi slepkavas atbrīvojās no līķa.

Harndena aizdomās par sievietes nolaupīšanu tika aizturēta Lasvegasā 13. decembrī, bet Komanšu 15. decembrī no komandas treniņa aizveda Federālā Izmeklēšanas Biroja (FIB) darbinieki. Tajā pašā dienā "Kings" organizācija pārtrauca sadarbību ar basketbolistu. Tikai pēc Komanša sniegtās informācijas izdevās atrast Rodžersas mirstīgās atliekas. Šobrīd abi slepkavības izdarītāji atrodas apcietinājumā bez tiesībām tikt atbrīvotiem par drošības naudu.

Pēc slepkavības izdarīšanas Komanšs paguva nospēlēt vēl trīs spēles, kas, visticamāk, arī būs pēdējie mači viņa profesionāļa karjerā. Lielāko daļu karjeras 208 centimetrus garais uzbrucējs pavadīja NBA G līgā, bet pagājušajā sezonā aizvadīja arī vienu spēli NBA Portlendas “Trail Blazers” sastāvā, kurā guva septiņus punktus. Basketbolists paguva arī vienu sezonu aizvadīt Eiropā, kad 2021./22. gadā pārstāvēja Turcijas otras spēcīgākās līgas klubu Ankaras “Mamakspor”.