foto: imago/Moritz Müller
"Borussia" nespēj uzvarēt jau ceturto bundeslīgas maču pēc kārtas
Marsels Zabicers, Emre Džans un Julians Brandts nevar būt pārāk apmierināti ar Dortmundes komandas sniegumu.
Futbols
2023. gada 20. decembris, 10:58

"Borussia" nespēj uzvarēt jau ceturto bundeslīgas maču pēc kārtas

Jauns.lv/LETA

Vācijas futbola bundeslīgas 16. kārtas mačā Dortmundes "Borussia" otrdien savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Mainz 05" vienību, nespējot tikt pie panākuma jau ceturto spēli pēc kārtas.

Pēdējās četrās kārtas pagājušās sezonas vicečempione tikusi pie trim neizšķirtiem un viena zaudējuma, kas kopvērtējumā ar 27 punktiem 16 spēlēs licis noslīdēt uz piekto pozīciju.

Otrdienas mačā Julians Brands izvirzīja "Borussia" vadībā 29. minūtē, tomēr puslaika izskaņā viesi atspēlējās - precīzi 43. minūtē sita Seps van den Bergs.

"Mainz 05" ar desmit punktiem 16 spēlēs ieņem 15.vietu 18 komandu konkurencē.

Arī divas citas bundeslīgas spēles otrdien noslēdzās ar neizšķirtiem rezultātiem - "Hoffenheim" mājās spēlēja 3:3 (2:1) ar "Darmstadt", bet Brēmenes "Werder" savā laukumā cīnījās 1:1 (0:0) ar "Leipzig".

Hofenheimas kluba rindās divus vārtus guva Ihlass Bebū, bet vienus - Andrejs Kramaričs, kamēr "Darmstadt" sastāvā divi precīzi sitieni Tima Skarkes, bet viens - Lukas Faifera kontā. Savukārt brēmeniešiem vienīgos vārtus guva Justins Ndžinma, bet Leipcigas klubam - Luī Openda.

Bundeslīgas kopvērtējumā līdere ar 39 punktiem 15 spēlēs ir Leverkūzenes "Bayer", četri punkti mazāk un spēle rezervē ir čempionei Minhenes "Bayern", bet trešā ar 33 punktiem 16 mačos ir "Leipzig".

Tikmēr ar izcīnītām uzvarām pēcspēles sitienu sērijās otrdien Anglijas Līgas kausa izcīņas pusfinālu sasniedza premjerlīgas futbola klubi Londonas "Chelsea" un "Fulham".

"Chelsea" savā laukumā ceturtdaļfināla pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Ņūkāslas "United", bet uzvarētāju noskaidrošanas sērijā mājinieki bija pārāki ar 4:2.

Mača 16. minūtē "United" vadībā izvirzīja Kalums Vilsons, tomēr mājinieki spēja izglābties, kompensācijas laika otrajā minūtē 1:1 panākot Mihailo Mudrikam. Savukārt 11 metru sitienu sērijā "Chelsea" visi četri sitieni sasniedza mērķi, kamēr "United" rindās savas izdevības neizmantoja Kīrans Tripjērs un Metjū Ričijs.

Tikmēr "Fulham" viesos pieveica Liverpūles "Everton" futbolistus. Viesi vadībā izvirzījās pēc tam, kad 41.minūtē bumbu savos vārtos ieraidīja "Everton" aizsargs Maikls Kīns, taču Betu 82.minūtē panāca 1:1.

Uzvarētāju noskaidrošanas sitienu sērijā Londonas komanda bija pārāka ar 7:6, realizējot septiņas no astoņām iespējām. Pēc četrām sitienu sērijām "Everton" bija vadībā ar 4:3, taču piektajā sērijā kļūdījās Amadū Onana. "Fulham" kļūdas vairs nepieļāva, bet "Everton" rindās 11 metru sitienu nespēja realizēt Idrisa Gejs.

"Fulham" Līgas kausa izcīņas pusfinālu sasniegusi pirmo reizi kluba 144 gadus ilgajā vēsturē.

Pusfinālā iekļuva arī pēc spēka Anglijas otrās līgas - "Championship" - pārstāve "Middlesbrough", kas ar 3:0 (2:0) viesos pārspēja pēc spēka trešās līgas klubu "Port Vale".

Uzvarētāju rindās vārtus guva Džonatans Housons, Morgans Rodžerss un Mets Kruks.

Kā pēdējās par vietu pusfinālā šovakar cīnīsies divas premjerlīgas komandas "Liverpool" un Vesthemas "United". Mačs norisināsies liverpūliešu mājvietā "Anfield" stadionā.

Par pagājušās sezonas Līgas kausa ieguvējiem kļuva Mančestras "United" izcīnot savu pirmo trofeju sešu gadu laikā. Finālā mančestrieši ar 2:0 pārspēja Ņukāslas "United".