Futbols
2023. gada 14. decembris, 20:24

Latvijas vīriešu telpu futbola izlase pārbaudes turnīrā Dānijā uzvar Lietuvu un iekļūst pusfinālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu telpu futbola izlase ceturtdien pārbaudes turnīrā Dānijā "Nordic Baltic Cup" ar 4:3 (1:1) svinēja uzvaru mačā ar Lietuvu, uzvarot savā grupā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pirmā puslaika vidū pēc meistarīgi izspēlēta soda sitiena Latvijas izlasi vadībā izvirzīja Miks Babris, bet četras minūtes pirms iešanas atpūtā lietuvieši izlīdzināja rezultātu, vēsta LFF.

Otrā puslaika ievadā lietuvieši pārņēma vadību, bet jau pēc nepilnām 20 sekundēm ar tālsitienu izcēlās Artjoms Kozlovskis, panākot 2:2.

Uzreiz pēc tam lietuvieši vēlreiz pārņēma vadību, un arī šoreiz Latvijas izlase atspēlējās, kad pēc vēl vienas soda sitiena izspēles precīzs puslaika vidū bija Jānis Pastars.

Piecas ar pusi minūtes pirms spēles beigām ar sologājienu 4:3 panāca Edgars Tarakanovs, gūstot uzvaras vārtus.

Iepriekšējās grupas spēles otrdien Lietuva un Igaunija cīnījās neizšķirti - 3:3, bet trešdien Latvija pārspēja Igauniju ar 4:1.

Nedēļas nogalē notiks spēles par vietām, tiekoties ar komandu no otras apakšgrupas, kurā spēkiem mērojas Dānija, Grenlande un Norvēģija.

Latvijas izlase pusfinālā sestdien, plkst.15:15 pēc Latvijas laika, tiksies ar otras apakšgrupas otrās vietas ieguvējiem.

Pasaules rangā Lietuva ieņem 60.pozīciju, Norvēģija atrodas 77.vietā, Dānija - 80.vietā, Latvija ieņem 86.vietu, Igaunija - 130.vietu, bet Grenlande rangā neatrodas.

Oktobra ievadā Latvijas izlase turnīrā Horvātijā četrās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un ierindojās trešajā vietā, bet martā valstsvienība nepārvarēja 2024.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas pamatkārtas turnīru.

Kā zināms, 2026.gadā Rīga un Kauņa uzņems Eiropas čempionāta finālturnīru.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs:

vārtsargi - Artjoms Križanovskis, Igors Labuts (abi - "Riga");

laukuma spēlētāji - Edgars Tarakanovs, Miks Babris, Andrejs Baklanovs, Ņikita Jelagovs, Artjoms Troickis, Germans Matjušenko, Artūrs Kuļešovs, Aleksandrs Kuļešovs (visi - "RFS Futsal"), Jānis Pastars (Hojņices "Red Devils", Polija), Andžejs Mickēvičs, Matīss Babris, Artjoms Kozlovskis (visi - "Riga").