foto: Robert Edwards-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Bļugeram uzvara pret "Lightning"; Balinskim neveiksme Sietlā
Teodors Bļugers.
Hokejs
2023. gada 13. decembris, 09:54

Bļugeram uzvara pret "Lightning"; Balinskim neveiksme Sietlā

Jauns.lv/LETA

Pie uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien tika Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Vankūveras "Canucks", kamēr zaudējumu cieta aizsarga Uvja Balinska komanda Floridas "Panthers".

"Canucks" savā laukumā ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) pārspēja Tampabejas "Lightning", bet "Panthers" viesos ar 0:4 (0:0, 0:1, 0:3) atzina Sietlas "Kraken" pārākumu.

Bļugers savas komandas panākumā laukumā bija 15 minūtes un 59 sekundes, no kurām 14 sekundes spēlēja vairākumā, bet divas minūtes un 12 sekundes - mazākumā. Metienus vārtu rāmī latviešu uzbrucējs neizpildīja, bet izcēlās ar vienu pārtvertu ripu, vienu bloķētu metienu, divām kļūdām, uzvarētiem pieciem no 15 iemetieniem un neitrālu lietderības koeficientu.

Ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat trick" Vankūveras kluba rindās izcēlās Broks Besers, vēl vienus vārtus guva Andrejs Kuzmenko, bet Kvina Hjūza kontā trīs rezultatīvas piespēles, kamēr viesu sastāvā precīzi meta Breidens Points.

Tikmēr Balinskis "Panthers" neveiksmē uz ledus bija 14 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā metienus vārtu rāmī neizpildīja, pārtvēra vienu piespēli un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Kraken" uzvaru nodrošināja Keilera Jamamoto, Pjēra-Eduāra Bellmāra, Ēli Tolvanena un Aleksandra Venberga precīzie metieni, kā arī Džoija Dakorda pirmā "sausā" spēle NHL karjerā.

"Canucks" ar 39 punktiem 29 spēlēs ir Rietumu konferences vicelīdere, bet "Panthers" ar 36 punktiem 28 mačos atrodas trešajā pozīcijā Austrumos. Abas komandas savā startā tiksies ceturtdien Vankūverā.

Tikmēr ar četriem punktiem mačā izcēlās Ostons Metjūss, palīdzot Toronto "Maple Leafs" viesos ar 7:3 (4:1, 0:2, 3:0) pieveikt Ņujorkas "Rangers" vienību.

Metjūss maču noslēdza ar diviem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, pirmo reizi sezonā iekrājot četrus punktus spēlē.

Pēdējās piecās spēlēs Metjūss kopumā pretinieku vārtsargus pārspējis septiņas reizes, bet ar 21 gūtiem vārtiem viņš dala pirmo vietu šīs sezonas NHL snaiperu sarakstā ar Broku Beseru no Vankūveras "Canucks".

Ar 2+1 uzvarētāju rindās izcēlās Mičels Mārners, 1+1 iekrāja Kalle Jarnkroks, bet vēl pa vārtiem guva Davids Kampfs un Konors Timinss. Mājinieku sastāvā divi precīzi metieni Bleika Vīlera kontā, bet 1+1 savā rēķinā ierakstīja Mika Zibanejads.

Citā spēlē 2+2 iekrāja Marks Stouns, palīdzot Vegasas "Golden Knights" savā laukumā papildlaikā ar 5:4 (1:1, 1:2, 2:1, 1:0) pārspēt Kalgari "Flames" hokejistus.

Pa 1+1 mājinieku sastāvā sakrāja Čendlers Stīvensons un Viljams Karlsons, bet vēl vieni vārti Ivana Barbašova kontā.

"Flames" rindās divi vārti Jegora Šarangoviča rēķinā, bet pa reizei precīzi bija Nazīms Kadri un Makenzijs Vīgars.

Uzvaru papildlaikā savā laukumā svinēja arī Nešvilas "Predators", kas ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0) pārspēja Filadelfijas "Flyers".

Uzvaras vārtus pagarinājuma 18. sekundē guva Filips Forsbergs. Vēl mājinieku rindās ar trāpīgiem raidījumiem izcēlās Gustavs Nīkvists un Maikls Makerons, bet "Flyers" vārtus guva Šons Kuturjē un Treviss Sanheims.

Vēl vienā mačā Edmontonas "Oilers" savā laukumā ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Čikāgas "Blackhawks", tiekot pie astotās uzvaras pēc kārtas.

Mājiniekiem vārtus guva Raiens Ņūdžents-Hopkinss, Sems Gaņē, Leons Draizaitls un Zeks Haimans, kamēr viesu sastāvā vienīgais precīzais meties Konora Bedārda kontā.

Vēl vienā mačā Sanhosē "Sharks" savā laukumā ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Vinipegas "Jets".

Uzvaras vārtus mājinieku labā spēles 56. minūtē vairākumā guva Viljams Eklunds.

"Sharks" rindās precīzs vēl bija Džastins Beilijs, bet viesiem vienīgos vārtus guva Brendens Dillons.