foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Girgensons traumas dēļ nepiedalās "Sabres" uzvarā NHL spēlē
Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons.
Hokejs
2023. gada 12. decembris, 08:47

Girgensons traumas dēļ nepiedalās "Sabres" uzvarā NHL spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien traumas dēļ nespēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda guva uzvaru.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (1:0, 3:1, 1:1) uzvarēja Arizonas "Coyotes" vienību, tiekot pie otrās uzvaras pēdējās trīs spēlēs.

Ar 1+2 mājinieku rindās izcēlās Kails Okposo un Ēriks Robertsons, Vārti un rezultatīva piespēle Rasmusa Dalīna rēķinā, bet vēl pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Peitons Krebs un Džonatans Peterka. 

"Coyotes" rindās precīzi bija Maikls Karkonī un Maikls Keserlrings, kurš guva savus pirmos vārtus NHL.

"Sabres" ar 27 punktiem 29 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē.

Nākamo maču Girgensona pārstāvētā vienība aizvadīs trešdien, kad viesos tiksies ar Kolorādo "Avalanche" hokejistiem.

Tikmēr ar trīs punktiem NHL spēlē izcēlās somu aizsargs Miro Heiskanens, palīdzot Dalasas "Stars" vienībai savā laukumā ar 6:3 (2:1, 2:1, 2:1) pārspēt Detroitas "Red Wings" komandu.

24 gadus vecais Heiskanens, kurš "Stars" pārstāv jau sesto sezonu, aizvadītajā mačā atzīmējās ar 2+1, bet kopumā šosezon viņa kontā 27 spēlēs 19 (3+16) punkti.

Vēl uzvarētāju labā pa 1+1 nopelnīja Esa Lindels un Džeisons Robertsons, bet pa vārtiem guva Mets Dušēns un Džo Pavelskis. Detroitas kluba rindās precīzi meta Daniels Sprongs, Jūnatans Berjgrēns un Džo Veleno.

Vēl vienā pirmdienas spēlē Kolorādo "Avalanche" savā laukumā ar 6:5 (1:1, 2:4, 3:0) apspēlēja Kalgari "Flames" hokejistus.

Mājinieku rindās ar 1+2 izcēlās Miko Rantanens, pa 1+1 savā kontā ierakstīja Neitans Makinons, Ross Koltons un Keils Makars, bet vēl pa vārtiem guva Bens Maijers un Tomāšs Tatars.

"Flames" sastāvā ar trāpīgiem raidījumiem atzīmējās Nazīms Kadri, Endrū Mandžapane, Bleiks Kolmens, Konors Zarijs un Jegors Šarangovičs.

Tikmēr pie panākuma papildlaikā pirmdien tika Ņujorkas "Islanders" vienība, kas savā laukumā ar 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 1:0) apspēlēja Toronto "Maple Leafs" hokejistus.

Pamatlaikā "Islanders" rindās precīzi bija Kails Palmjērī, Keisijs Sizikass un Broks Nelsons, bet viesu sastāvā vārtus guva Ostons Metjūzs, Džons Tavaress un Morgans Railijs. Uzvaru mājiniekiem nodrošināja Bo Horvata precīzais metiens papildlaika 46.sekundē.