foto: Edijs Pālens/LETA
Mārtiņš Meiers karjeru turpinās Beļģijas-Nīderlandes čempionātā
Mārtiņš Meiers oficiālās spēlēs Latvijas izlasi pēdējo reizi pārstāvēja 2021. gadā.
Basketbols
2023. gada 7. decembris, 23:59

Mārtiņš Meiers karjeru turpinās Beļģijas-Nīderlandes čempionātā

Jauns.lv/LETA

Latvijas centra spēlētājs Mārtiņš Meiers karjeru turpinās Beļģijas komandā Ālstas "Okapi", informē klubs.

Klubs uzsver 32 gadus vecā Meiera pieredzi, līdz 2020. gadam Latvijas izlases sastāvā piedaloties četros Eiropas čempionātos.

Iepriekšējā sezonā Meiers Tallinas "Kalev"/"Cramo" rindās uzvarēja Igaunijas čempionātā un kļuva par Igaunijas kausa ieguvēju, kā arī ierindojās ceturtajā vietā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) un iekļuva FIBA Eiropas kausa pusfinālā.

Pagājušajā sezonā centra spēlētājs "Kalev"/"Cramo" sastāvā LIBL 21 spēlē vidēji 19 spēles minūtēs guva 10,37 punktus un izcīnīja 4,19 atlēkušās bumbas. Eiropas kausā viņš 16 spēlēs ar vidēji 23 minūtēm spēlē tika pie 9,06 punktiem un 3,94 atlēkušajām bumbām.

"Okapi" Beļģijas  čempionātā ar 11 zaudējumiem tikpat spēlēs ieņem pēdējo vietu 11 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā klubs apvienotajā Beļģijas-Nīderlandes čempionātā finišēja 12. vietā.

Meiers 2021./2022. gada sezonā, vispirms spēlējot Francijas pēc spēka otrajā līgā jeb "Pro B" turnīrā Šalonas pie Sonas "Elan" sastāvā, vidēji mačā guva 10,0 punktus un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas.

Vēlāk viņš tika izīrēts Polijas klubam Vroclavas "Šlask", kura rindās vietējās meistarsacīkstēs 25 cīņās vidēji 13 minūtēs guva 4,6 punktus un izcīnīja 2,3 bumbas zem groziem. ULEB Eirokausā jūrmalnieks 11 dueļos caurmērā 13 minūtēs guva 4,0 punktus un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas.

Sezonu pirms tam Meiers spēlēja Vienotās līgas komandā "Astana" un Francijas klubā "Elan". Pirms tam viņš ārvalstīs pārstāvēja Podgoricas "Budučnost", Krasnojarskas "Jeņisej" un Kazaņas "Unics" komandas.

Pirms došanās uz Krieviju divas sezonas Meiers pavadīja Latvijas komandā "VEF Rīga", 2017. gadā izcīnot Latvijas čempiona titulu. Pirms tam viņš pārstāvēja "Ventspili", bet 2013./2014. gadā vienu sezonu spēlēja arī Vācijas bundeslīgas komandā Veisenfelsas "Mitteldeutscher". Latvijā viņš ir spēlējis arī Liepājas un Jūrmalas klubos.