foto: Floorball.lv
Latvijas florbolistes iemet trīs vārtus pasaules čempionēm zviedrietēm, bet piedzīvo pamatīgu sagrāvi
Latvijas sieviešu florbola izlase turpinās cīņu par piekto vietu.
Citi sporta veidi
2023. gada 7. decembris, 16:21

Latvijas florbolistes iemet trīs vārtus pasaules čempionēm zviedrietēm, bet piedzīvo pamatīgu sagrāvi

Jauns.lv/LETA

Latvijas sieviešu florbola izlase ceturtdien Singapūrā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā atzina pašreizējās čempiones Zviedrijas pārākumu.

Latvija cīņā par iekļūšanu labāko četriniekā ar rezultātu 3:13 (0:4, 0:4, 3:5) zaudēja Zviedrijas florbolistēm.

Pirmos vārtus Latvijas izlases labā trešā perioda ievadā guva Anna Ankudinova, kura pārtvēra pretinieču piespēli un noslēdza pretuzbrukumu ar precīzu metienu Zviedrijas vārtos.

Nepilnu minūti vēlāk vēl vienu reizi Zviedrijas vārtos bumbiņu raidīja Simona Grāpēna, bet mazāk nekā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām trešos vārtus Latvijas labā guva Dārta Derupa.

Starp uzvarētājām trīs vārtus guva Hanna Nordstranda, Vilma Jūhansone pievienoja divus vārtus un divas rezultatīvas piespēlēs, kamēr pa diviem precīziem metieniem padevās Emelijai Vibronai un Mūai Čopai.

Par labāko Latvijas izlases rindās tika atzīta vārtsardze Allana Kolosova, kura atvairīja 37 no 50 pretinieču metieniem.

Latvijas florbolistes A apakšgrupā sāka turnīru ar sagrāvi 1:14 pret Somiju, otrajā mačā ar 3:4 zaudēja Norvēģijai, bet noslēdzošajā spēlē ar 1:22 kapitulēja Šveicei, ieņemot pēdējo vietu grupā. 

Savukārt cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā latvietes ar 8:5 uzvarēja Japānu.

B grupā spēkus mēroja Zviedrija, Čehija, Polija un Slovākija, C grupā ielozēta Vācija, Singapūra, Austrālija un Francija, bet D grupā tikās Dānija, Igaunija un Japāna.

Astoņas spēcīgākas pasaules ranga komandas veido A un B apakšgrupas, bet pārējās - C un D apakšgrupas. Apakšgrupā komandas spēlē katra ar katru. A un B grupu pirmo divu vietu īpašnieces uzreiz iekļūst ceturtdaļfinālā, bet trešās un ceturtās pozīcijas īpašniecēm būs jātiekas ar otrā ešelona grupu divām spēcīgākajām izlasēm.

Pasaules čempionāta finālturnīrs no 2. līdz 10. decembrim notiek Singapūrā.

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionātā:

vārtsardzes - Jana Filipsone, Allana Kolosova;

aizsardzes - Evelīna Garbare, Lāsma Ēvele, Kristiāna Elizabete Krūmiņa;

uzbrucējas - Zane Darša, Džeina Eglīte, Paula Egle, Laura Gaugere, Elīza Elizabete Bērziņa, Anna Ankudinova, Simona Grāpēna, Jūlija Rozīte, Marta Lība Zameca, Annija Dārta Dankfelde, Marta Drille, Katrīna Dārta Kārkliņa, Dārta Derupa, Emīlija Salaciete, Marta Reke.