Latvijas hokeja izlase jau trenējas Hārtlija un Ābola vadībā. Ozoliņš pagaidām noskatās. FOTO
Bobs Hārtlijs (pa kreisi) dod norādījumus savam ilggadējam asistentm Žakam Klutjē (ar muguru) un Artim Ābolam.
Hokejs
2017. gada 8. februāris, 17:07

Latvijas hokeja izlase jau trenējas Hārtlija un Ābola vadībā. Ozoliņš pagaidām noskatās. FOTO

Jauns.lv

(Papildināta 20:20) Slavenajam kanādiešu speciālistam Bobam Hārtlijam viņa pirmajā treniņā kā Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim palīdz arī latvietis Artis Ābols.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekš tika ziņots, ka Hārtlijam darbā ar izlasi palīdzēs viņa ilggadējais asistents Žaks Klutjē, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis, kamēr Ābola kandidatūra sākotnēji nefigurēja.

Pirmajā treniņā ar izlasi bija arī kandidātu sarakstā sākotnēji neiekļautie uzbrucējs Koba Jass un aizsargs Aleksandrs Galkins, kuri pārstāv Latvijas virslīgas komandu "Kurbads". Savukārt ar komandu šobrīd nav traumētie Rīgas "Dinamo" uzbrucēji Nikolajs Jeļisejevs un Kaspars Saulietis.

"Esam vienojušies par to, ka Ābols būs trenera asistents," atklāja LHF ģenerāksekretārs Viesturs Koziols, piebilstot, ka aprīlī treneru kolektīvam pievienosies arī Zirnis, kurš asistenta pienākumus izlasē pildījis kopš 2013.gada.

"Klutjē ir mans partneris jau 12 gadus, bet mums vajadzēja personu, kurš pazīst hokejistus, viņu kvalitātes un trūkums. Artis Ābols ir lielisks treneris. Labprāt ar viņu sastrādāšos. Esam trijotne, kas strādā viens ar otru," žurnālistiem trešdien sacīja Hārtlijs.

Ābols pašlaik ir galvenais treneris Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Toljati "Lada", kas jau zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu, līdz ar to nav apdraudēta Ābola savlaicīga iesaistīšanās Latvijas valstsvienībā.

Ābols trenera karjeru sāka 2008.gadā, četras ar pusi sezonas pildot Rīgas "Dinamo" galvenā trenera asistenta pienākumus, bet 2012./2013.gada sezonā kļūstot par šī kluba galveno treneri, nomainot atlaisto somu Peku Rautakallio. Pēc pilnām divām sezonām pie Latvijas kluba stūres Ābols 2015.gada vasarā pārcēlās uz "Lada", kur vispirms bija galvenā trenera palīgs, bet ātri vien tika apstiprināts arī galvenā trenera amatā, šos pienākumus pildot līdz pat šim brīdim.

Bijušais valstsvienības hokejists Ābols jau iepriekš ir strādājis arī izlases treneru korpusā, jo 2012.gada pasaules čempionātā viņš bija viens no Teda Nolana palīgiem, taču pēc tam tika atlaists.

Latvijas hokeja izlases pirmais treniņš Hārtlija vadībā

Slavenajam kanādiešu speciālistam Bobam Hārtlijam viņa pirmajā treniņā kā Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim palīdz arī latvietis Artis Ābols. Iepriekš ...

gallery icon
128

Izlases kandidātu sarakstā iekļauti arī vairāki līderi, piemēram, Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Kaspars Daugaviņš un Ronalds Ķēniņš, jo šonedēļ gandrīz visos Eiropas vadošajos nacionālajos čempionātos ir izlašu pārtraukums.

Noslēdzot treniņnometni, Hārtlijs sestdien "Hokeja dienas" ietvaros aizvadīs atklāto treniņu, kuru būs iespēja apmeklēt ikvienam hokeja mīļotājam. Pēc treniņa Latvijas hokeja līdzjutējiem būs lieliska iespēja iegūt autogrāfus un kopā ar spēlētājiem nofotografēties.

Hārtlijs Rīgā uzturēsies līdz 19.februārim un tajā laikā plānojis apmeklēt divas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" mājas spēles, kā arī 17.februārī paredzēto "Optibet" sporta bāra Latvijas kausa finālu. Kanādas speciālists 15.februārī plānojis noorganizēt arī semināru Latvijas treneriem par darba plānošanu un darba analīzi.

Pašlaik 56 gadus vecais Hārtlijs par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts pagājušā gada izskaņā, parakstot līgumu pēc sistēmas 1+1.

Hārtlijs ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolorādo "Avalanche" 2001.gadā izcīnīja Stenlija kausu. Tāpat viņš piecas reizes savus NHL vadītos klubus ir aizvedis līdz izslēgšanas spēļu konferenču fināliem. Savukārt 2015.gadā kanādietis tika atzīts par NHL sezonas labāko treneri, iegūstot Džeka Edamsa vārdā nosaukto balvu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas valstsvienības kandidāti šonedēļ gaidāmajā treniņnometnē:

vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas "Dinamo"), Ivars Punnenovs (Langnau "Tigers", Šveice), Gustavs Dāvis Grigals ("Rīga");

aizsargi: Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs, Uvis Balinskis, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle (visi - Rīgas "Dinamo"), Artūrs Kulda (Helsinku "Jokerit", KHL), Kristaps Sotnieks (Toljati "Lada", KHL), Maksims Ponomarenko ("Lorenskog", Norvēģija), Aleksandrs Galkins ("Kurbads");

uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Vitālijs Pavlovs, Miks Indrašis, Gints Meija, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Edgars Kulda, Georgs Golovkovs, Roberts Lipbergs (visi - Rīgas "Dinamo"), Kirils Galoha, Gatis Sprukts, Frenks Razgals (visi - "Rīga"), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", KHL), Rolands Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Roberts Bukarts ("Zlīn", Čehija), Juris Upītis, Koba Jass ("Kurbads").

LETA/Foto: Mārtiņš Ziders