Citi sporta veidi
2023. gada 6. decembris, 22:29

VIDEO: Abu Latvijas komandu cīņā Baltijas līgas mačā uzvar Dobeles "Tenax" handbolisti

Jauns.lv/LETA

Abu Latvijas vienību cīņā trešdien savā laukumā uzvaru Baltijas Handbola līgas mačā izcīnīja Dobeles "Tenax" komanda.

Dobeles vienība savā laukumā ar 38:33 (18:17) pārspēja "ASK Zemessardze"/LSPA.

Uzvarētāju rindās astoņus vārtus, tai skaitā realizējot abus soda metienus, guva Ņikita Pančenko, bet pa pieciem vārtiem guva Kārlis Krūmiņš un Māris Veršakovs.

Viesu komandā deviņus vārtus guva Kristiāns Ingus Jonuška, astoņus astoņos metienos, realizējot arī vienīgo septiņu metru soda metienu, - Arza Brunis Butans un sešus vārtus septiņos metienos - Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs.

Dobeles "Tenax" ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs ir otrā, bet "ASK Zemessardze"/LSPA bez punktiem ieņem pēdējo vietu astoņu komandu konkurencē.

Šosezon Baltijas līgā startē astoņas komandas, no kurām divas ir Latvijas pārstāves, trīs Lietuvas komandas (Viļņas "Šviesa", Kauņas "Granitas-Karys" un Klaipēdas "Dragūnas") un trīs Igaunijas vienības (Pelvas "Serviti", "Viljandi" un "Mistra").

Pamatturnīrā katra komanda ar katru aizvada divus mačus, divām labākajām vienībām kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, bet septītās un astotās vietas ieguvējām sacensībām noslēdzoties. Pamatturnīra 3.-6.vietas īpašnieces cīnīsies ceturtdaļfinālos, divu maču summā noskaidrojot uzvarētājas, kas iekļūs finālturnīrā.

Pagājušajā sezonā dobelnieki bija ceturtie, bet "ASK Zemessardze"/LSPA nesasniedza izslēgšanas spēles.

Par čempioni kļuva Pelvas "Serviti", kas finālā ar 27:24 pārspēja "Viljandi".