foto: Floorball.lv
Latvijas florbolistes pasaules čempionāta grupu turnīra pēdējā spēlē kapitulē Šveicei
Latvijas florbolistes grupu turnīrā palika pēdējā ceturtajā vietā.
Citi sporta veidi
2023. gada 4. decembris, 17:08

Latvijas florbolistes pasaules čempionāta grupu turnīra pēdējā spēlē kapitulē Šveicei

Jauns.lv/LETA

Latvijas sieviešu florbola izlase pirmdien Singapūrā pasaules čempionāta A apakšgrupas pēdējā, trešajā spēlē ar rezultātu 1:22 (0:7, 0:5, 1:10) kapitulēja Šveicei.

Jau pirms šī mača bija skaidrs, ka Latvijas izlase apakšgrupā būs pēdējā, ceturtajā vietā.

Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Anna Ankudinova, kura 12 minūtes pirms mača beigām panāca 1:15. 22 ielaisti vārti vienā mačā ir Latvijas izlases negatīvs rekords pasaules čempionātos.

Latvijas valstsvienībā par labāko spēlētāju tika atzīta Jūlija Rozīte, kura asistēja Ankudinovas gūtajos vārtos.

Uzvarētājām ar sešiem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Izabelle Gēriga, bet trīs vārti un piecas piespēles bija Korīnai Ritimannai.

A apakšgrupā pēc trīs spēlēm Somijai bija seši punkti, Šveice guva četrus, Norvēģija - divus, bet Latvija palika tukšā.

Sestdien Latvijas florbolistes sāka turnīru ar sagrāvi 1:14 pret Somiju, bet otrajā mačā ar 3:4 zaudēja Norvēģijai. Šveice vispirms ar 8:2 uzvarēja Norvēģiju un otrajā spēlē ar 5:9 zaudēja Somijai.

Somija ir pasaules vicečempione, Šveice iepriekšējā finālturnīrā izcīnīja bronzas godalgas, bet Norvēģija bija septītā. Latvijas florbolistes iepriekšējo pasaules čempionātu noslēdza devītajā pozīcijā.

B grupā spēkus mēro Zviedrija, Čehija, Polija un Slovākija, C grupā ielozēta Vācija, Singapūra, Austrālija un Francija, bet D grupā tiekas Dānija, Igaunija un Japāna.

Astoņas spēcīgākas pasaules ranga komandas veido A un B apakšgrupas, bet pārējās - C un D apakšgrupas. Apakšgrupā komandas spēlē katra ar katru. A un B grupu pirmo divu vietu īpašnieces uzreiz iekļūst ceturtdaļfinālā, bet trešās un ceturtās pozīcijas īpašniecēm būs jātiekas ar otrā ešelona grupu divām spēcīgākajām izlasēm.

Pasaules čempionāta finālturnīrs no 2. līdz 10. decembrim notiek Singapūrā.

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionātā:

vārtsardzes - Jana Filipsone, Allana Kolosova;

aizsardzes - Evelīna Garbare, Lāsma Ēvele, Kristiāna Elizabete Krūmiņa;

uzbrucējas - Zane Darša, Džeina Eglīte, Paula Egle, Laura Gaugere, Elīza Elizabete Bērziņa, Anna Ankudinova, Simona Grāpēna, Jūlija Rozīte, Marta Lība Zameca, Annija Dārta Dankfelde, Marta Drille, Katrīna Dārta Kārkliņa, Dārta Derupa, Emīlija Salaciete, Marta Reke.