foto: AP/Scanpix
Kad joks pāraug fanu kustībā. Kas ir pasaulslavenie “burkānu zēni”, kas tik atraktīvi atbalsta itāļu tenisa zvaigzni
"Carota Boys" sacensību laikā ir daudz darba. Nepārtraukta fotografēšanās jau kļuvusi par ikdienu.
Citi sporta veidi
2023. gada 4. decembris, 17:19

Kad joks pāraug fanu kustībā. Kas ir pasaulslavenie “burkānu zēni”, kas tik atraktīvi atbalsta itāļu tenisa zvaigzni

Jauns.lv

Pēdējos mēnešos pasaules lielākajos tenisa turnīros grūti nepamanīt sešus “burkānu zēnus” jeb itāļu valodā sauktos “Carota boys”. Seši jauni vīrieši, kuri tērpušies oranžos burkānu kostīmos ļoti skaļi un atraktīvi atbalsta vienu no pasaules tenisa šī gada lielākajiem spīdekļiem itāli Janiku Sineru.

Visi seši “burkānu zēni” ir bērnības draugi - Lorenco Ferato, Frančesko Gaboardi, Džanluka Bertorello, Enriko Ponsi, Alessandro Dedominici un Alberto Mondino - viņi ir no Itālijas ziemeļrietumu pilsētas Revello. No šī Itālijas reģiona ir arī Siners, vēsta CNN.

“Burkānu zēnu” koncepts radās, pateicoties draugu tradīcijai pirkt biļetes uz tenisa turnīriem, lai svinētu viens otra dzimšanas dienu. To skaitā bija arī šī gada Itālijas atklātais čempionāts Romā, pirms kura viņi nolēma šim gadījumam iegādāties burkānu kostīmus. Viņi ātri vien izpelnījās milzu uzmanību.

Patiesībā burkānu padarīšanai arī bija jābeidzas ar Romas turnīru, tomēr kafijas ražotājs “Lavazza” uzrunāja vīriešu un piedāvāju viņiem doties apmaksātā braucienā un Francijas atklāto čempionātu Parīzē. Tā arī burkānu stāstam vēlāk bija lemts turpināties “Grand Slam” turnīros Vimbldonā, Ņujorkā un “ATP Finals” sacensībās Turīnā.

foto: IPA/SIPA
Burkānu zēni tic, ka Janiks Siners nākamgad varētu izcīnīt savu pirmo "Grand Slam" titulu karjerā.

Kā izrādās, arī burkāni viņu imidžā nav izvēlēti nejauši, jo pirms četriem gadiem Vīnes turnīrā spēles starplaikā Siners esot grauzis burkānu, tāpēc arī šī ideja. Daudzi gan bija iedomājušies, ka dārzeņu krāsai varētu būt kāda saistība ar Sinera rudajiem matiem.

Ārpus tenisa kortiem fanu grupa ir izveidojusi arī ievērojamu sekotāju pulku sociālajos tīklos. Viņi nolēma izveidot "Instagram" kontu, ceļojot ar vilcienu uz Parīzi, kur notika Francijas atklātais čempionāts, un kopš tā laika, publicējot smieklīgus videoklipus par savu fanošanu, ir savākuši vairāk nekā 72 000 sekotāju.

Viņiem ir arī pašiem sava preču līnija - protams, oranžā krāsā -, kurā ietilpst t-krekli ar viņu iecienītāko refrēnu: "Let's go Sinner, let's go!" (uz priekšu, Siner, uz priekšu!”

Puiši sarunā ar CNN savu elku raksturo kā parastu puisi, kurš veic milzu darbu, lai būtu tenisa elitē.

“Carota boys” projekta nākotne gan ir miglā tīta, jo puišiem ir ikdienas darbs, bet, lai dotos uz turnīriem, ir jāņem brīvdienas. Tomēr nevienam no seksteta nav zudusi vēlme turpināt attīstīt savu fanu grupu.

Pats Janiks Siners, piedaloties “ATP Finals” sacensībās Turīnā, slavēja savu atbalstītāju grupu: "Godīgi sakot, viņi ir slavenāki par mani," pauda šā brīža ATP ranga 4. numurs.

22 gadus vecais Janiks Siners ATP tenisa tūrē spēlē kopš 2018. gada, bet šogad itālis uzmirdzēja īpaši spoži, uzkāpjot līdz ceturtajai vietai pasaules rangā. Šīs sezonas ietvaros 64 uzvaras 79 spēlēs un četri tituli. Pēdējos divos mēnešos viņš apspēlējis ne vien Daniilu Medvedevu un Karolosu Alkarasu un citus pasaules elites tenisistus, bet pat divas reizes pieveicis arī pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču. Tāpat Siners pirms pāris nedēļām kopā ar Itālijas komandu triumfēja Deivisa kausā.