foto: AP/Scanpix
Bertāna komandas biedrs iekūlies nepatikšanās pēc intīmām attiecībām ar nepilngadīgo; parādās pārsteidzoši jaunumi
Pagaidām ir ļoti daudz nezināmā un neskaidrību par Džoša Gidija attiecībām ar nepilngadīgo meiteni.
Basketbols
2023. gada 30. novembris, 11:37

Bertāna komandas biedrs iekūlies nepatikšanās pēc intīmām attiecībām ar nepilngadīgo; parādās pārsteidzoši jaunumi

Jauns.lv

Pret Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna komandas biedru Džošu Gidiju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Oklahomasitijas "Thunder" uzsākta izmeklēšana par attiecībām ar nepilngadīgu personu.

Pagājušajā nedēļā sociālajos tīklos nonāca video un fotogrāfijas, kurā redzams Gidijs kopā ar nepilngadīgu meiteni. NBA īsi pēc video nonākšanas internetā paziņoja, ka ir uzsākusi izmeklēšanu par attiecīgo gadījumu.

Meitene, kura vēl mācoties vidusskolā, sociālajos tīklos esot dižojusies, ka tikko pārgulējusi ar talantīgo austrāliešu basketbolistu, kuram ir 21 gads un nesen notikušajā FIBA Pasaules kausā tika atzīts par labāko jauno spēlētāju.

Savukārt šonedēļ savu izmeklēšanu par Gidija attiecībām ar nepilngadīgu personu arī uzsācis Ņūportbīčas policijas iecirknis, aktīvi meklējot papildu pierādījumus.

"Ņūportbīčas policijas iecirknis šobrīd meklē papildu pierādījumus, lai noskaidrotu visus faktus. Mērķis ir nodrošināt taisnīgu un rūpīgu izmeklēšanas procesu, saglabājot visu iesaistīto personu privātumu un cieņu," teikts policijas paziņojumā.

ASV mediji ziņo, ka iesaistītā meitene varētu būt 15 gadus veca.

Tikmēr Gidija tautietis, kādreizējais NBA drafta pirmais numurs Endrjū Boguts padalījies ar savā rīcībā esošo informāciju. Bijušais basketbolists stāsta, ka Gidijs esot ļoti labs puisis un nekad iepriekš nav iekūlies nepatikšanās un arī šeit talantīgā sportista vaina neesot tik acīmredzama.

Boguts “Rogue Bogues” podkāstā stāsta, ka patiesībā šis incidents ir noticis jau krietni laiku iepriekš, pagājušajā gadā. Meitene esot Gidijam melojusi par savu vecumu, lai piesaistītu basketbolista uzmanību. Skolnieces ģimene esot par notikušo informēta un, izvērtējot zināmos apstākļus, nolēmusi nevērsties policijā.

Tāpat Boguts zina teikt, ka šis atgadījums nebūt neesot uzradies no zila gaisa, jo gan Oklahomasitijas "Thunder" organizācija un NBA vadība par situāciju esot bijusi informēta jau labu laiku iepriekš un nolēmusi nekādā veidā nereaģēt uz notikušo.

Neskatoties uz sāktajām izmeklēšanām, Gidijs nav palicis ārpus "Thunder" sastāva, taču atteicās medijiem sniegt komentārus. Arī "Thunder" galvenais treneris Marks Deigno medijiem nevēlējās komentēt šo gadījumu.

21 gadu vecais Austrālijas basketbolists, kuru "Thunder" draftēja 2021. gadā ar sesto numuru, šosezon 17 spēlēs vidēji guvis 12 punktus, izcīnījis 5,8 atlēkušās bumbas un sakrājis 4,5 rezultatīvas piespēles.