foto: LETA
Šteinbergam precīzs tālmetiens zaudējumā pret Eirolīgas klubu; Gražulim neveiksme pret Strautiņu
Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs.
Basketbols
2023. gada 26. novembris, 23:44

Šteinbergam precīzs tālmetiens zaudējumā pret Eirolīgas klubu; Gražulim neveiksme pret Strautiņu

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva trīs punktus, viņa pārstāvētajai Manrezas "Baxi" piedzīvojot zaudējumu.

Manrezas komanda viesos ar rezultātu 86:94 (12:29, 29:22, 19:18, 26:25) zaudēja Vitorijas "Baskonia" basketbolistiem.

Šteinbergs uz laukuma bija 23 minūtes un 25 sekundes un meta grozā vienu tālmetienu, taču nerealizēja divus soda metienus un trīs divu punktu metienus. Viņš arī izcīnīja četras bumbas zem groziem, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra trīs pretinieku piespēles, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja vienu sodu, tiekot pie +/- rādītāja +17 un efektivitātes koeficienta trīs.

Viesu rindās Branku Badio izcēlās ar 20 punktiem, kamēr mājinieki panākumu ar 23 punktiem sekmēja Čima Moneke.

Rodiona Kuruca pārstāvētā Mursijas UCAM ar astoņām uzvarām 11 spēlēs ir trešā, Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi" ar sešiem panākumiem ieņem astoto vietu, bet Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Palencia" ar bilanci 1-10 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Gražulim un Banki neveiksmes

Tikmēr Andrejs Gražulis Itālijas A sērijas spēlē guva sešus punktus, taču viņa pārstāvētā Trento "Aquila" izbraukumā papildlaikā ar rezultātu 80:83 (19:24, 19:19, 18:22, 15:6, 9:12) zaudēja Artūra Strautiņa Tortonas "Derthona".

Gražulis laukumā bija 27 minūtes, kuru laikā grozā meta trīs no pieciem divu punktu metieniem, bet trīs reizes bija neprecīzs no tālmetienu līnijas. Viņš arī atzīmējās statistikā ar četrām atlēkušajām bumbām, diviem bloķētiem metieniem, divām pārtvertām piespēlēm, vienu kļūdu, rezultatīvu piespēli, vienu piezīmi un sakrāja +/- rādītāju -14 un efektivitātes koeficientu pieci.

Viesu rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Kamārs Boldvins, kamēr mājinieku panākumu sekmēja Kails Vīmss un Kriss Dovs, kuri izcēlās ar attiecīgi 18 un 17 gūtajiem punktiem.

Strautiņš bija Tortonas komandas pietiekumā spēlei, taču palika uz rezervistu soliņa.

Vēl svētdien Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" viesos ar 75:83 (13:24, 26:16, 18:30, 18:13) piekāpās Brindisi "Happy Casa".

"Virtus" komanda ir uzvarējusi septiņās no deviņām spēlēm, ieņemot pirmo vietu, "Aquila" ar sešiem panākumiem ir piektā, "Derthona" ar piecām uzvarām ir septītā, bet Jāņa Strēlnieka pārstāvētā "Scafati" ar bilanci 4-5 ieņem desmito vietu 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".

Zorikam neveiksme pret "Fenerbahce"

Savukārt Kristers Zoriks guva piecus punktus Turcijas meistarsacīkšu spēlē, viņa pārstāvētajai Izmiras "Petkimspor" zaudējot viesos ar 85:96 (16:26, 24:32, 17:20, 28:18) ULEB Eirolīgas klubam Stambulas "Fenerbahce".

Zoriks, spēlējot 25 minūtes un 13 sekundes, realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, divreiz pārkāpa noteikumus, tika pie negatīva +/- rādītāja (-6) un sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Viesiem 21 punktu guva Mahirs Agva, bet uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Sertačs Šanli.

Jau ziņots, ka Rihards Lomažs sestdien Ankarā guva 24 punktus Denizli "Yukatel Merkezefendi" zaudējumā 89:112 vietējai "Turk Telekom" komandai.

Zorika komanda ir izcīnījusi piecas uzvaras deviņās spēlēs un ir astotā, bet Lomaža klubs ar vienu panākumu atrodas pēdējā vietā 16 komandu konkurencē.

Tikmēr Stambulas "Daruššafaka" paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar latviešu uzbrucēju Jāni Timmu.

Timma Stambulas komandas rindās demonstrēja labu sniegumu, taču, kā ziņo mediji, klubam ir finansiālas problēmas un tas šķirsies no vēl dažiem basketbolistiem.

Turcijas meistarsacīkstēs Timma piecos mačos vidēji mačā guva 11,8 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas, bet FIBA Čempionu līgā viņam četrās spēlēs bija caurmērā 7,3 punkti un 2,5 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā Turcijas superlīgā uzvarēja Stambulas "Anadolu Efes".

Helmanim panākums bundeslīgas mačā

Tikmēr Krišs Helmanis svētdien Vācijas bundeslīgas mačā izcēlās ar sešiem punktiem, kamēr viņa pārstāvētā Tībingenas "Tigers" savā laukumā izcīnīja panākumu ar rezultātu 93:84 (32:23, 26:22, 12:20, 23:19) pret Oldenburgas EWE.

Helmanis spēlēja 19 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā realizēja trīs no pieciem divu punktu metieniem. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles, viens bloķēts metiens un viena kļūda, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +4 un efektivitātes koeficientu deviņi.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Erols Erseks, kamēr Oldenburgas komandā Deveins Rasels sakrāja 20 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles.

"Tigers" ar trīs uzvarām deviņās spēlēs ir 14. vietā, bet Kārļa Šiliņa pārstāvētā "Gottingen" ar bilanci 1-6 atrodas 17. pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Vācijas čempioni kļuva Ulmas "Ratiopharm", kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Bonnas "Telekom".

Gromovam piezīmju problēmas zaudējumā

Savukārt Iļja Gromovs Grieķijas čempionāta spēlē guva trīs punktus, kamēr viņa pārstāvētā "Lavrio" piedzīvoja zaudējumu izbraukumā ar rezultātu 68:84 (14:21, 15:25, 23:16, 16:22) pret Kardicas ASK.

Gromovs laukumā bija 11 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā grozā meta vienu no četriem divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja četras piezīmes, izprovocēja vienu pretinieku sodu, sakrāja +/- rādītāju -2 un efektivitātes koeficientu viens.

Viesus no zaudējuma neglāba Deivids de Džūljess, kurš izcēlās ar 16 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 17 gūtajiem punktiem bija Džordans Siberts.

Artūra Kuruca pārstāvētā Patras "Promitheas" ar sešām uzvarām astoņos mačos ieņem otro vietu turnīra tabulā, Saloniku "Aris" komanda, kuras rindās spēlē Roberts Blumbergs, ar bilanci 4-4 ir piektā, bet "Lavrio" ar trim panākumiem astoņās spēlēs ir astotajā vietā 12 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Grieķijas čempioni kļuva Pirejas "Olympiakos", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja Atēnu "Panathinaikos".

Šteinberga kaldina uzvaru

Tikmēr Anete Šteinberga Francijas čempionāta mačā guva astoņus punktus, viņas pārstāvētajai Buržas "Tango" izcīnot pārliecinošu uzvaru savā laukumā ar rezultātu 79:59 (20:16, 21:13, 18:14, 20:16) pret Anžē "Ufab 49" komandu.

Šteinberga spēlēja 25 minūtes un 27 sekundes un meta grozā trīs no septiņiem divu punktu metieniem u n divus no trijiem soda metieniem, kā arī atzīmējās statistikā ar sešām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, trīs kļūdām, trīs piezīmēm, pieciem izprovocētiem sodiem un sakrāja +/- rādītāju +5 un efektivitātes koeficientu seši.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Aliksa Dušē, kamēr starp viešņām ar 11 punktiem izcēlās Kekellija Elenga.

Turnīra tabulā otrā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir "Tango", Kates Vilkas pārstāvētā "Charnay" ar bilanci 3-5 ir septītā, bet "Gespe Bigorre", kuras rindās spēlē Raina Tomašicka ar trim uzvarām septiņos mačos - astotā.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Lionas ASVEL basketbolistes.

Savukārt Ilze Jākobsoneguva piecus punktus Turcijas čempionāta spēlē, neglābjot Stambulas "Emlak Konut" komandu no zaudējuma savā laukumā ar rezultātu 63:88 (25:26, 20:17, 9:18, 9:27) pret "Ormanspor" pārākumu.

Jākobsone laukumā pavadītajās 24 minūtēs un četrās sekundēs grozā raidīja vienu no četriem tālmetieniem un abus divus soda metienus, bet netrāpīja vienīgo divpunktu metienu. Viņas kontā bija arī četras rezultatīvas piespēles, viena kļūda, negatīvs +/- rādītājs (-18) un četri efektivitātes koeficienta punkti.

"Emlak Konut" komandai 13 punktus guva Sidnija Vīse, bet uzvarētājām rezultatīvākā ar 23 punktiem bija Gekšena Fitika.

Kitijas Laksas pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce" ar 12 panākumiem tikpat mačos ir Turcijas čempionāta līdere, bet "Emlak Konut" ar bilanci 7-4 ieņem ceturto vietu.

Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva Stambulas "Fenerbahce".